HABER: FARUK ÇARK-AYŞE AKYÜZ

Hükümet Meydanı’nın önünde yapılan törende önce Şehit polisler ve tüm şehit düşen güvenlik güçleri için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Törenin ardından Ödemiş Saraçoğlu Caddesi üzerinde bir kortej yürüyüşü yapıldı.

ŞEHİT BABASINA YAKIN İLGİ

Ödemiş Emniyet Müdürlüğü Yüzme Havuzunda bir kokteyl düzenlendi ve düzenlenen kokteyle Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, Ödemiş Emniyet Müdürü Okan Kestek, Ödemiş Garnizon Komutanı Hasan Yüzüak, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Yurdagül, geçtiğimiz günlerde şehit düşen Özel Harekât Polisi Gökhan Kirazlı’nın ailesi, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek ve Ödemiş Emniyet Müdürü Okan Kestek, Şehit Polis Memuru Gökhan Kirazlı’nın babası Şakir Kirazlı ile yakından ilgilendiler.

Kestek, “TÜRK POLİSİ ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINA BAĞLI, İNSAN HAKLARINA SAYGILI, BİR ŞEKİLDE GÖREVİ BAŞINDADIR”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ödemiş emniyet Müdürü Okan Kestek “Şanla şerefle yazdığı 168 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız 169 Kuruluş yıl dönümüne girerken, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, Dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır. Türk polisi çağdaş ülkelerin kullandığı araç gereç kullanmayı kendine amaç edinmiş, dünyada ortaya çıkan gelişmelere eş olarak milletimize değişen beklentilere cevap vermek için sürekli kendini yenilemiştir. Türk Polisi Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik laik ve sosyal hukuk devletinin önemli kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir.” dedi.

EMEKLİ POLİS MEMURLARINA PLAKET VERİLDİ

Kestek’ in ardından resepsiyonda bir konuşma yapan Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek “Polis teşkilatımızın 169. Yıldönümünü kutluyorum. Bizleri korumak pahasına canlarından olan aziz şehitlerimizi minnetle anıyorum. Tüm polislerimize görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından polis teşkilatına emeği geçen ve emekli olan polis memurları Cavit Kan, Ramazan Çöllü, Muzaffer Akal, Bülent Kaplan, Erdoğan Kocabaş, Kasım Sarı, Ömer Yılmaz, Ali Kavruk, Avni Selek, Tahir Karabay’a birer plaket verildi. Plaket töreninin ardından Ödemiş Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polis memurlarının çocukları Beyza ve Emir Eynel, İstiklal Marşı şiirini okudular daha sonra günün anlam ve önemi anlatan şiirleriyle resepsiyona renk kattılar.

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibi zeybek gösterisi sundular. Halk Eğitim Müdürlüğü halk oyunları ekibin ardından sahneye çıkan Ödemiş Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencileri bir folklor gösterisi sundular. Halk Eğitim Merkezi Müzik Öğretmeni Taner Sevgel ve Toplum Destekli Polis Büro Amirliği’nin çocuklardan oluşan korosuyla resepsiyona katılanlara müzik ziyafeti sunuldu ve program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi