Tariş’e bağlı Ödemiş Pamuk, Tarım Satış Kooperatifi 2013-2014 iş yılı Olağan Genel kurul toplantısı Tariş hizmet binasında yapıldı.
Kooperatif Başkanı Halil İbrahim Çaylıoğlu ve 160 Delegenin katıldığı kongrede önce divan kurulu oluşturuldu.
Divan Başkanlığına Hüseyin Yılmaz Başkanlık ederken üyeliklere Mahmut Köksal ve Mustafa Ören seçildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığından denetmen Olcay Atalay Bakanlık adına temsilci olarak yer aldı.
Divanın oluşturulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Genel Kurul tutanaklarının imzalanması ve divana yetki verilmesinin ardından gündem maddelerine geçildi.

2013-2014 yılı hesap dönemine ait yönetim kurulunun hazırladığı faaliyet raporu, finansal tabloların okunması, denetim raporlarının hazırlanmasına takiben gerçekleştirilecek ilk genel kurula kadar geriye bırakılması oy birliği ile kabul edildi.

Tarım satış kooperatiflerinin denetlenmesine dair yönetmeliğin Bakanlıkça yürürlüğe konulmaması nedeniyle, henüz denetlenmemiş 2 yıllık hesap dönemine ait finansal tabloların oylanması ve denetim raporlarının hazırlanmasını takiben ilk genel kurul toplantısına kadar geriye bırakılması kabul edildi.

2014-2015 yılı bütçesi görüşülerek karara bağlandı.

2012-2013, 2013-2014, 2014-2015 hesap dönemi denetçilerinin ve yedeklerinin seçimleri yapıldı.

01.08.2014 tarih ve 1 sayılı kararı ile tabi olunan eski Tarım Satış Kooperatif ana sözleşmesinin yürürlükten kaldırılarak, yerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca hazırlanan, Tarım Satış Kooperatifi örnek ana sözleşmesine intibak edildiğinin, Kooperatifin yeni ana sözleşmesinin ticaret sicil müdürlüğünde tescilinin ardından 08.08.2014 tarihinde, Türkiye Ticaret Sicil gazetesinde yayınlanarak intibak işlemlerinin tamamlanması genel kurula sunularak oybirliği ile kabul edildi.

2014-2015 yılında Yönetim Kurulu üyelerine verilecek aylık ücret ve huzur hakkı ile harcırah miktarı ve ödemeye esas konular oy birliği ile kabul edildi.

2014-2015 yılı Olağan kurulunda yapılacak olan Yönetim Kurulu seçimlerinden itibaren geçerli olmak üzere, Kooperatif ana sözleşmesinin 43. Maddesi uyarınca, Genel Kurul toplantısına katılma hakkına sahip ortaklar arasından seçilecek yönetim kurulu üye sayısı belirlenmesi kararı alındı.

Ortaklığa girişte taahhüt edilen sermaye tutarının ve girişten sonra yeni sermaye taahhüdünde bulunulması halinde artan sermaye taahhüdü tutarının peşin ödenmesi gereken oranının 1/4 ‘ten 1/8’ e indirilmesi karara bağlandı ve oy birliği ile kabul edildi.

Ortağın kalan sermaye payı borçlarının yılda bir taksit ödemesi yapılmak ve taksitlerinin vadesi 30 Kasım olmak üzere 20 eşit taksitte tahsil edilmesi, 20 takside bölündüğünde taksit tutarları anlamlı olmayacak kadar küçülecek sermaye payı borçları için ortağa tüm sermaye borcunu bir defada ödeme imkânı sunulması karara bağlandı ve oybirliği ile kabul edildi.

Kooperatif ana sözleşmesinin “sermaye” başlıklı 10. Maddesi 5. Fıkrası Bakanlığın izin verdiği şekilde değiştirildi.

Kooperatifin ortaklara ve diğer üreticilere verdiği hizmetler karşılığında, Hizmet bedeli veya gider katılım payı alabilmesi hususunda yönetim kuruluna yetki verilmesi karara bağlandı.

Birliğin belirleyeceği ilke ve esaslar doğrultusunda Birlik imkanları ile ortakların ayni ve nakdi kredi ihtiyaçlarının karşılanması hususunda yönetime yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Ulusal ve Uluslararası fon destekli kırsal kalkınma ve diğer yatırım/mali destek programlarına katılma konusunda yönetime yetki verilmesi ile söz konusu desteklerden yararlanılması amacıyla proje yapılması durumunda, Kooperatif ortaklarına 5 yıl süreyle herhangi bir kâr dağıtılmaması karara bağlandı.

2013-2014 yılında çıkarılan ortakların birikmiş sermaye alacaklarının ana sözleşme 18. Madde uyarınca 5 yıl süreyle ertelenmesi karara bağlandı.

Kooperatife ait tam/hisseli (Diğer kooperatif veya birlikler, kamu ve özel kurumlar, belediyeler ve 3. Şahıslarla) binalı/binasız taşınmazlarla ve atıl gayrimenkullerle ilgili olarak taşınmazların, O günkü koşullar değerlendirilerek, Kooperatif menfaatleri doğrultusunda, şahıslara veya hissedarlara satışı, diğer hissedarlardan satın alınması, yönetim kurulunun uygun gördüğü her türlü gayrimenkul değerlendirme yöntemleriyle değerlendirilmesi ve bu konularda profesyonel destek alınması için yönetim kuruluna yetki verilmesi karara bağlanarak, Oybirliği ile kabul edildi.

Haber:
 Nazif HARUPÇU
Editör: Haber Merkezi