1994 yılından beri atıl durumda olan ve Ödemişliler için adeta kangren haline gelmiş olan Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarına İZKA’dan destek geldi.

Yöre  ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları, Ödemiş Belediye Başkanı ve aynı zamanda Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Badem’in girişimleriyle hayata geçiyor. Ödemiş Belediyesi, Ödemiş Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası ortaklığında ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Ödemiş Kaymakamlığı ve Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası’nın iştirakçi olarak katılımıyla hazırlanan projeye İZKA’dan 1.469.788 TL destek sağlandı.

Eskilere ruh veriyoruz ve sözlerimizi tutuyoruz

5 Ocak 2015 tarihinde İZKA ile sözleşmenin imzalandığını belirten Belediye Başkanı Mahmut Badem; “Ödemişliler için bir travma haline gelmiş, insanların inancını kaybettiği konulardan birini daha çözüm noktasına getirdik. 10 yıl önce iktidara geldiğimizde Beydağ Barajı için de, söküm kararı verilen demiryollarının tekrar aktif hale getirilmesi için de aynı şey söylenmişti. Biz Beydağ Barajı ile yetinmeyip, Aktaş, Bademli, Rahmanlar Barajı ve bölge dışında da Ergenli, Zeytinova barajlarını yapacağız dediğimizde, bölünmüş yol yapacağız dediğimizde de pek fazla rağbet görmedik. Vatandaşlarımız, Beydağ Barajı’ndan sonra, demiryolunun da aktif hale gelmesiyle sözümüzü tuttuğumuzu gördüler. Bu seçimlerde de bölgemizin gelişimine büyük katkı sağlayacak olan Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’ni faaliyete geçirmek için söz vermiştik. 21 yıl önce başlatılan çalışmayla, günümüzde hala içinde koyunların otlatıldığı Organize Sanayi Bölgesi’ni, paydaşlarımızla birlikte yaptığımız çalışmalarla devreye alarak Ödemiş için bir dönüm noktası olması için çalışacağız” dedi.

Ödemiş OSB’nin özel teşvik kapsamına alınmasını talep ediyoruz

Yerel seçimlerin ardından geçen dokuz aylık süreçte Ödemiş OSB ile ilgili önemli gelişmelerin olduğunu vurgulayan Başkan Badem; “Hazırladığımız elektrik alt yapı projesiyle İZKA’dan 1.469.788 TL destek aldık. Sözleşmenin imzalanmasının ardından elektrik şebekesinin yapımı ile ilgili ihale hazırlıklarına başladık. 1- 1,5 ayda bu işin ihalesini yapacağız. Su, kanalizasyon, yol ve çevre düzenlemelerini kapsayan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılacak alt yapı hizmetleri için Bakan Fikri Işık’tan sözümüzü aldık.  Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi ile yaptığımız görüşmelerle de Ödemiş OSB’nini özel bir teşvik kapsamına alınmasını talep ediyoruz. Ödemişliler için kangren haline gelen bu konunun bir an önce çözülmesi ve faaliyete geçmesi konusunda hızla çalışıyoruz” sözlerini sarfetti.

Ödemiş OSB, yatırımcılar için de büyük fırsat

Organize Sanayi Bölgesi içindeki toplam inşaat alanı oranının yüzde 50’den yüzde 70’e çıktığını belirten Başkan Badem; “Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan arsaların metrekaresi 35 Euro iken, Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arsaların metrekaresi 22-27 TL arasında. Bu da yatırımcı için büyük bir fırsattır” dedi.

Yeni Yönetimle Çalışmalar Hızlandı

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin’de toplantıda, “Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni oluşumdan sonra, Yeni yönetim Kurulu’nun oluşturulmasından sonra, Mahmut Badem Başkanımızın ifade ettiği gibi, oluşan yönetimle birlikte, yıllarca acısını çektiğimiz, Ödemiş ağırlıklı bir yönetim oluşturduk. Bu çalışmalarda Sayın Başkanımız Mahmut Badem’in katkısı çok fazla.

Bu yeni yönetim ve oluşumdan sonra sizlerde takip ediyorsunuz, İZKA’ya verdiğimiz projemiz onaylandı. Ve dün Başkanımla beraber bu projenin protokolünü imzalamaya gittik. Bu soğuk havada böyle bir müjdeli haberi bugün size veriyoruz. Yatırımcıları bekliyoruz”

Haber :  NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi