Muharrem ayı münasebetiyle, Ödemiş Müftülüğüne bağlı Kuran kurslarında da aşure etkinlikleri düzenlendi.

Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç bu aşure etkinliklerine katıldı.

Ödemiş Müftülüğü Ayşe Boyacı Kız Kuran Kursu Öğreticileri; Nevin Gülşen, Nevin Nalcı ile Öğrencileri Muharrem ayı dolayısı ile aşure ikramında bulundular. Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç düzenlenen davet programına katılarak Öğretici ve Öğrencilere teşekkür etti.

Kurs Öğrencilerine derse giren Mustafa Bilgiç Muharrem ayı ve aşure geleneği konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Daha sonra Ödemiş'e bağlı Kızılcaavlu mahallesine gitti ve Kızılcaavlu Kuran Kursu Öğreticisi Gülçin Irmak, Cami İmam Hatibi Hüsamettin Hatipoğlu ile öğrencileri mahalle sakinlerine Kurs  bahçesinde aşure ikramında bulundular.

Etkinliğe katılan Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç şunları ifade etti: “Peygamberimizin Mekke’den Medine’ye hicret etmesinin arka planında medeniyet kurma vardı.

Hicret; Allah’a ve O’nun kutlu elçisi rahmet peygamberine gönülden bağlılığın bir ifadesi, dostluğa, kardeşliğe, medeniyete, ilme ve irfana açılan yolculuğun hikâyesidir. Hicret olmasaydı İslam Medeniyeti kurulamazdı. Hicret demek; yenilenmektir, değişimdir, tazelenmektir. Hayatta her şey değişim ve oluşum halindedir. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Kur’an bize her şeyin değişim ve oluşum halinde olduğunu bildirmektedir.

Şimdi birlik olma zamanı
Aşure ise; Paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazî anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Milletimiz, asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de; “farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları”, “birlik” gibi kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yapmaya, birlikte yaşamanın sembolünü tadarken muhabbeti paylaşmaya devam etmektedir" diyerek aşure yapanlara ve katkısı olanlara teşekkür etti.

Haber:Nazif HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi