Milli Eğitim Bakanlığının 1 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe koyduğu genelge ile okul çeşitliliğinin azaltılması amacıyla 2012 yılında 652 sayılı MEB teşkilat görevleri hakkındaki yeniden yapılanma ile okullardaki çok isim kargaşalığı sadeleştirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Ödemiş Milli Eğitim Müdürü Murat İçel şunları söyledi, “Bugüne kadar Mesleki Eğitim anlamında 22 okul türü vardı.

Bunlar 1 Mayıs 2014/8 sayılı genelge ile sadeleştirildi.

Okulların ismi başta konularak Mesleki ve Anadolu Liselerine dönüştürüldü. Ödemiş ilçemizde 6 mesleki okul Mesleki Anadolu Lisesi oldu. Bundan böyle Bu okullarımızın 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında 9. sınıfta eğitime başlayacak öğrenciler, yeni sistem üzerinden eğitim alacak. Diğer 10-11-12. sınıfları da 2013-2014 yılında devam eden eğitimlerini sürdürecekler. Kademeli geçiş böylece 4 yılda tamamlanmış olacak. Düz liselerde Anadolu Lisesine dönüştürüldü.

Statü de bu okullarda, üst sınıflar okulu tamamlayıncaya kadar eğitimlerine kaldıkları yerden devam edecekler. Düz liselerin statüsü de çok programlı okulların içerisinde yer alacak. Bu okullarımız hem akademik, hem de mesleki orta öğretim kurumları olarak, eğitimlerine devam edecekler.

Ödemiş’te Ticaret Odası Anadolu Öğretmen Lisesi, Ticaret Odası Anadolu Lisesi oldu.

Ödemiş Ticaret Meslek Lisesi, İlk kurşun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Ödemiş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Ödemiş Birgi Fazlı Alpay Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Birgi Fazlı Alpay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kaymakçı Çok Programlı Lisesi, Ödemiş-Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi oldu.

Ovakent Çok Programlı Lisesi, Ödemiş-Ovakent Çok Programlı Anadolu Lisesi oldu.

  

NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi