Milliyetçi Hareket Partisi Ödemiş İlçe Başkanlığı 11.Olağan Kongresi Esnaf Kefalet Salonu'nda dün yapıldı. Kongreye MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP İzmir Eski il Başkanı Müsavvat Dervişoğlu, MHP İzmir Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Taşer, MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Muhammed Osman Ölmez, Eski İzmir İl Ülkü Ocakları Başkanı Süleyman Bozkurt, Ödemiş Belediye Meclis Üyeleri Derya Coşkun, Ceyhun Kınlı, Kudret Özdamar, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Selami Sönmez, CHP Eski İlçe Başkanı Hikmet Güriş, bazı oda başkanları, siyasi partilerin temsilcileri katıldı.
Kongre başta MHP merhum lideri Alparslan Türkeş ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Heyeti Seçimi yapıldı. Divan Başkanlığı’na İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu seçildi.Divan Kurulu’nun oluşturulmasının ardından, faaliyet raporlarının okunması ile devam edildi. Kongre, daha sonra MHP Ödemiş İlçe Başkanı Metin Kırlı'nın konuşması ile devam etti.Konuşmasında Kırlı, '' 2008 yılından beri, bu kutlu davanın hizmetini yapmaktayım. 2008 yılında, Ödemiş'te parti başkanlığını bana lütfeden iki tane değerli abim var, biri Müsavvat Dervişoğlu, o dönemde Teşkilat Başkanımız olan ve hala daha Teşkilat Başkanımız olan Sait Şanlı Bey'e teşekkür ederim. Bugün Ödemiş'te üçüncü kongremi yaşıyorum. Ödemiş'e, bu davaya hizmet için geldiğimizde 2008-2009 yıllarında 1480 oyumuz vardı. Şu an hazırda en son 2014 seçimlerinde MHP’nin oyu 17800 olmuştur. Davamızı en üst düzeye çıkarabilmek için, mücadelemizi hiç bırakmadan devam ettiriyoruz. Bu seçim esnasında MHP, en son 1999 seçimlerinde çıkarmış olduğu 3 tane Belediye Meclis Üyesi vardı. O dönemden sonra, MHP’nin oylarında Ödemiş'te bir düşüş vardı. 2008 yılında bizler göreve geldiğimiz günden itibaren, Ödemiş'te oy oranımızı yükselttik. 

2015 seçimlerinde hedefimiz 4-5 vekil çıkarmak
Son seçimlerde, 4 tane Belediye Meclis Üyesi çıkardık, ama gelecek dönemde Ödemiş Belediyesi’ne üç hilali dikmek istiyoruz. Dönemimizde, 2015 yılında yapılacak genel seçimlere Ödemiş'ten 1 tane milletvekili değil, 4 ya da 5 tane milletvekili çıkarmak istiyoruz.Siyasetin içinde hedef olmadığı sürece başarı, başarı olarak gelmeyecektir. Bizimde, Ödemiş'te yönetim kurulu üyelerimizle, Ülkücü ablalarımızla, kardeşlerimizle hizmetimizi en iyi şekilde sürdüreceğimize inancımız tamdır. Allah'a emanet olun diyor, kongremizin herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."Kongrede, İzmir İl Başkanı Necat Karataş yaptığı konuşmasında, "Ben sözlerimi öncelikle geçmiş 2014 yılı Mahalli İdareler Seçimi ile başlamak istiyorum. MHP olarak 2014 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Ödemiş ilçemizde, Belediye Başkan Aday’ımızı ve meclis üyelerimizi tespit ettik. Çalışmaya başladılar ve seçim bitti, sandıklar açılıncaya kadar teşkilatımız üzerine düşen görevi yaptı.  Öncelikle o süreçte dur durak bilmeyen ve yorulmak nedir bilmeyen gece gündüz çalışan tüm MHP'lilere ve tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Gönlümüzden geçen, MHP'nin Ödemiş'te Belediye Başkanlığı’nı kazanması ve mecliste de çoğunlukla meclis üyelerinin olmasıydı. Bu kazanılmadı diye, Ödemiş Teşkilatı’nın başarısız olduğu anlamına gelmez. Şu an 4 tane meclis üyesi var. MHP ve Ülkücü Hareketi’n mensupları hiç bir dönemde gerek seçim çalışmaları ile ilgili kampanya döneminde, gerekse diğer dönemlerde de parti gideri ve masrafları ile ilgili hiç bir haramzadenin kapısını çalmamıştır. Partimizin ve Ülkücü Hareketi’mizin mensuplarının bütün harcamaları kendi cebinden kendi imkânlarıyla, evinin ve çocuklarının harcamalarından keserek aldıkları maaşla veya esnafsa kazandıkları üç kuruşun bir kuruşunu,  MHP Seçim Kampanyası’nda harcamak kaydıyla seçim kampanyalarını yürüttüler. Bizlerde MHP İl teşkilatı olarak, Mahalli seçimlerden önce, Genel merkezimiz, İzmir İl Teşkilatı’na seçim çalışmalarına yönelik eğer mali bir katkıda bulunursa bizler bir kuruşuna dokunmadan ilçelerimizin nüfus durumuna göre ilçelerimize pay edeceğiz dedik. Ama burada İl Teşkilatından ilçelerimize yapmış olduğumuz yardımları söyleyemiyorum. Çünkü diğer siyasi partilere baktığımız zaman, yaptığımız yardımlar çok cüzi bir rakam ama inanıyorum ki; bu paralar helal paradır. Buna rağmen yapılan çalışma, sarf edilen emek bizim açımızdan hakikaten yeterli ve Ödemiş'e yakışır bir çalışmadır.

Hedef 2015 Genel Seçimleri
Bu çalışma, bu azim 2015 Genel Seçimleri’nde de devam etmeli ve edeceğinde yürekten inanıyoruz. Ödemiş İlçe Teşkilatımız yeniden yapılanacak ve tam kadro olarak yola koyulacak. Dolasıyla Ödemiş halkıyla bir bütün şekilde, önümüzdeki seçimlere hazırlık yapacaklar. Ve önümüzdeki seçimde Ödemiş'te azami neticeyi alasıya kadar da bu mücadeleyi sürdürecekler. Türkiye'yi yönetenler, Türkiye'nin ekonomik durumu hakkında 2014 yılının ekonomik açıdan son derece başarılı bir yıl olduğunu söylüyorlar. Ama biz öyle görmüyoruz. Bizler herhalde, Türkiye'de ya da İzmir'de yaşamıyoruz. Türkiye'de işsizlik oranı resmi rakamları açıklanmadı ama geçen 8 ayın sonu itibariyle, Türkiye genelinde yüzde 11 işsizlik var ve İzmir'de şu an işsizlik oranı yüzde 18 civarında. İktidarın Türkiye genelinde işsizliği gidermediği ama hep arttırdığını hepimiz görüyoruz. İzmir'e gelince de mevcut iktidar sürekli buraya şaşı bakıyor. İzmir'i haz edemiyorlar. İzmir'i yutamadıkları içinde, İzmir'e yardımda da sürekli cimri davranıyorlar. Çevre illere bakınca da, özellikle destek konusunda İzmir dörtte bir yardım dahi yapılmıyor. İzmir’de işsiz çok, esnaf, emekli, ücretli çalışan ve sanayici perişan haldedir. Dolasıyla buradan hem gelir dağılımı hem de azamiyi düşündüğün zaman, o da zaten başlı başına bir sorun oluyor. Ve insanın aklı almıyor, malı mülkü olanda kanun kadar var, haddi hesabı yok. Geliri olanın maddi hesabı yapılamayan geliri var ama diğer taraftan maddi geliri olmayan garip hemşerimizde ise mal mülk yok. Eğer Türkiye'de bu şartlar altında halkta bir isyan oluşmuyorsa, ekonomik sıkıntı çeken insanlar tepkisini gösteriyor, geçinemiyoruz diyor, işimizi yürütemiyoruz diyor fakat sokaklara çıkmıyor. Bunun gerekçesi Türkiye'de zaten bir terör belası var ve bunun üstesinden gelinemedi. Bizlerde sokaklara çıkıp bir sıkıntı yaşamayalım ve yaşatmayalım düşüncesi içerisindeler. Ödemiş'te yaşıyorsunuz, hayvancılıkla uğraşan kişilere bir gidin, durumlarını bir sorun, hakikaten perişan durumdalar."Konuşmaların ardından eski yönetim kurulu üyeleri Fatma Kınlı ve Kadir Ergin'e partiye sağladıkları katkılar nedeniyle birer teşekkür plaketi verildi. Ardından seçimlere geçildi. Tek liste halinde yapılan kongrede delegelerin kullandığı 68 oyla, mevcut İlçe Başkanı Metin Kırlı, yeniden İlçe Başkanı seçildi. Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu.

Yönetim Kurulu Asil üyeler:
Metin Kırlı, Hakan Acun, Mehmet Dumanlı, Yıldırım Akıllı, Türker Coşkun, Hamit Oduncu, Ramazan Çelik, Ferhat Katırcı, Adnan Taşkan, Okan Katkıcı, Mustafa Özkan, Akın Kura, Seyfi Yarış, Halil Ozansoy, Ahmet Tahir Günaltay, Hüseyin Yıldız, Halil Çomak, Ozan Uvaçin, Ebru Semere’den oluştu. 

Haber: Süleyman GÜLEROĞLU

Editör: Haber Merkezi