HABER:GÜLÇİN ÖNEM 
İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği’nin hazırladığı 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlamaları,  merkez ve çevre ilçelerin Kadın Meclisleri Başkan ve üyelerinin katılımıyla, Pazartesi günü Bozyaka Kültür Merkezi Nikâh Salonu’nda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen kutlamaya Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilek Erol da katıldı.

İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği Başkanı Fahriye Kaşka ve etkinliğe ev sahipliği yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun açılış konuşmalarıyla başlayan program, farklı ilçelerden 8 emekçi kadının konuşmaları, tiyatro gösterimi ve hep bir ağızdan söylenen şarkılarla devam etti.
Günün anlam ve önemini vurgulamak üzere, programda yer alan 8 emekçi kadının konuşmaları katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Konuşma yapan 8 emekçi kadından biri de, Ödemişli hemşerimiz, Kültür Bakanlığı İğne Oyası sanatçısı Zerrin Sav’dı. Konuşmasında kadının gücünü vurgularken, küçük yaştan bu yana aile büyüklerinden öğrendiği bu sanatı geliştirerek Kültür Bakanlığı İğne Oyası Sanatçısı ünvanı almasına kadar geçen süreçteki tecrübelerini paylaştı. 

Editör: Haber Merkezi