HABER TOLGA KIZGIN

Mahkeme tarafından idam cezasına çarptırılan devrik Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi,16 Haziran 2015 günü hakkında açılan "casusluk" davasından müebbet hapse mahkûm olurken, "cezaevi baskınları" davasında ise mahkeme idam kararını onamıştı.

Ödemiş İmam Hatip Derneği Başkanı İsmail Gülşen önderliğinde İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin idam kararına ilişkin eylem düzenlendi. MEMURSEN, AGD, TÜDİAT, ÖSEK kuruluşları eyleme destek oldu.

Cuma namazından çıkan vatandaşlar da eylem alanında topluluk oluşturdu. Basın açıklaması yapan İsmail Gülşen,“ Zalimler mazlum insanların onurlarını şereflerini esir almak istedi. Mısır’da halka dönüp “İslam’ımı istediniz, alın size darbe“ dediler. Suriye’de özgürlük isteyene varil bombaları yağdırıyorlar“ dedi.

Mısır’da Muhammed Mursi’ye karşı askeri bir darbe geliştirilmişti. Muhammed Mursi’nin hakkında çıkarılan idam kararı neticesinde Müslüman dünyasında tepki çığ gibi büyüdü. Açıklamasına şu şekilde devam eden İmam Hatip Derneği Başkanı İsmail Gülşen,“ Ne Mısır halkı sustu, ne Suriyeliler yıldı, nede Libya vazgeçti. Hiçbir ahlaki ilkesi olmayan sözde mahkemeler Muhammed Mursi, Muhammed Bedii ve Yusuf el-Karadavi’nin de bulunduğu 106 kişinin idamını istiyor. Hangi ülkede nasıl bir darbe gerçekleşirse gerçekleşsin, eğer darbeye karşı çıkmıyor, onu engellemiyorsanız peşinden gelecek hukuksuzluğu da engelleyemezsiniz. Müslümanlar olarak  kendi irademize sahip çıkmak, kardeşlerimizle dayanışmamızı arttırmak, gücümüzü azaltacak ayrılıklardan,  çekişmelerden kaçınmak zorundayız“ dedi.

Açıklamanın ardından Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde, savaşlar sırasında ölen insanlar anısına okunan dualar ile eylemciler ve vatandaşlar dağıldı.

Editör: Haber Merkezi