Ödemiş Hürriyet Caddesinden Geleneksel Aşure Günü

6 kazandan 4000 kişiye Aşure ikramı yapıldı

Muharrem ayının girmesiyle, Ödemişte yıllarca süren aşure geleneği her geçen gün bir kat daha katlanarak artıyor. Muharrem ayının başlangıcı olan 3 Kasım 2014 tarihinden beri Ödemiş ve çevre mahallelerinde yaklaşık olarak 100 bin kişiye dağıtılmak üzere aşure yapıldı. Son olarak Ödemişlilere aşure ikramında bulunan Ödemiş Hürriyet Caddesi esnafları ve hayırseverler oldu.
Ödemiş Akıncılar Mahallesi Hürriyet Caddesi esnafları ve hayırseverlerin desteğiyle Ödemiş Tayyare parkında vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu. Düzenlenen etkinlikte Ataç Mescidi imamları Muhsin Kahya ve Selman Şakir Ortapınar tarafından dua okundu. Dualara aşure ikramından tatmak için gelen vatandaşlarda katıldı.  Bu sene 6.sı düzenlenen geleneksel aşure gününde 6 kazandan 4000 kişilik aşure ikramı yapıldı. Öncülüğünü Ödemiş Akıncılar Mahallesi Muhtarı Erol Şen’in yaptığı aşure ikramı vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Vatandaşlara ikram edilen aşure kısa sürede tükendi.
4000 kişiye aşure ikramında bulunduklarını belirten Muhtar Erol Şen “Muharrem ayının girmesiyle birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına her yıl düzenlemiş olduğumuz aşure ikramının 6.sını yaptık. Vatandaşlarımızın ikramımıza yoğun ilgi göstermesi bizi mutlu etti. Katkıda bulunan Hürriyet Caddesi esnafımıza ve destek verenlere teşekkür ediyoruz”

Editör: Haber Merkezi