HABER: Faruk Çark

Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi’nin yürüttüğü, Ulusal Ajans tarafından desteklenen Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Grundtving Projesi kapsamındaki "Genç Annelerin Eğitim Hayatına Kazandırılması" konulu eğitim faaliyeti kapsamında İngiltere, Polonya, Romanya ve İtalya'dan 38 katılımcı Ödemiş'i ziyaret etti.

KURSİYERLER KONUKLARA HEDİYELER VERDİ

Tanışma ve eğitim toplantısı Ege Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Konferans salonunda yapıldı. Konferansın açılış konuşması Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Serdar Ergin tarafından gerçekleştirildi. Serdar Ergin konuşmasında Ödemiş'i tanıtarak merkezin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Bu proje sayesinde okuyamayan veya okulunu yarım bırakan her yaştan annenin açık öğretim ortaokulu ve lisesi aracılığıyla eğitim hayatını tamamlama şanslarını elde ettiğini belirtti. Daha sonra katılımcı ülke koordinatörleri ülkelerini tanıtarak proje hakkında bilgiler verdiler. Türkiye adına proje ile ilgili ilk sunum Burçe Ökenal tarafından yapıldı. Konuklara Türk Halk oyunları gösterisi ve Müzik dinletisi düzenlendi. Ahrandı Restoranda yenen öğle yemeğine Kaymakam Abdullah Dölek ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü katıldılar. Öğleden sonra Merkezin el nakışları, bilgisayar, takı tasarım, ev mefruşatı kursları ziyaret edildi. Kursiyerlerin konuklara verdiği hediyeler onları çok memnun etti. Birgi ziyareti ile gün tamamlandı.

BADEMLİ'DE GÖZLEME YEDİLER

Gezi programı ile ilgili bilgiler veren Serdar Ergin, “İkinci gün öğleye kadar eğitim çalışmaları yapıldı. Ülkemiz adına sunum Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gül Erdem tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra Ödemiş Yıldız Kent Müzesi ziyaret edilerek ülkemizin kültürel güzellikleri tanıtıldı. Bademli Mahallesi’ne giden ekip Bademli'de gözleme yediler.  Bademli ve Birgi'nin doğası konukları hayran bıraktı” şeklinde konuştu.

ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL, DOĞAL VE TARİHİ GÜZELLİKLERİ TANITILDI

Konukların ülkemizin tarihi ve kültürel varlıklarını tanımlamaları, bu sayede kültür elçimiz olmalarını sağlamak için gezi kapsamlı olarak planlandığını belirten Ergin, “ Ödemiş 'ten sonra sırasıyla Pamukkale Travertenler,  Hiearepolis Antik Kenti, Meryem Ana, Efes Antik Kenti ziyaret edildi. Konaklamalar Pamukkale ve Kuşadası'nda yapıldı. Gezinin son günü İzmir'de kalındı. Karşıyaka'ya feribot turu ve Kemeraltı gezisi düzenlendi. Ülkemizin kültürel, doğal ve tarihi güzellikleri konuklarımıza tanıtıldı. Konuklarımız 7 Nisan Pazartesi günü mutlu ve donanımlı olarak ülkelerine yolcu edildi” dedi.

Editör: Haber Merkezi