HABER: NAZİF HARUPÇU



Ödemiş Halk Eğitim Müdürlüğü’nün Mehteran takımı,  uzun yıllardan beri Ödemiş’in böyle bir eksikliği de giderildi.

Ödemiş’te ilk konserini 18 Mart Çanakkale programı ve ardından, ÖYKAM müzesindeki Kore sergisinde veren Mehteran Takımı her hafta Ödemiş Endüstri Meslek Lisesi salonunda düzenli olarak çalışmalarını sürdürerek, önümüzdeki günlerde de çeşitli etkinliklerde yer alacak.

Halk Eğitim merkezi Mehteran Bölüğü başı Âdem Sevgi, “Asıl mesleğim Beden Eğitimi öğretmenliği. Milli Eğitimin açmış olduğu kursta Mehter başı olarak görev yapıyorum. Çoğunluğu okulumuzun öğrencilerinden olan mehter takımı kurduk. Tamamen Halk Eğitim merkezinin desteği ile

Yaptığımız bir faaliyet. Kültürel amacı olan bir faaliyeti sürdürüyoruz.

Dışarıda boş zamanlarını başka alanlarda değerlendiren çocuklarımızı da burada değerlendirebiliyorsak ne mutlu bize. Profesyonel anlamda bu Ödemiş’te bir ilk” dedi.

Ödemiş Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Yunus Ergin, “Halkımızın ihtiyaç duyduğu her alanda eksikliği giderip kurslar açmaktayız. İlçemizde bir mehter takımı eksikliği vardı. Bununla ilgili çalışmalara başladık. Önce ilgili arkadaşlarla istişare yaptık. Önce hocaları ayarladık. Zurna hocalarını, Aydın ilinin Germencik ilçesinden getirttik. Trompet hocasını Tire ilçemizden, Ritim ve Cevgani hocalarını hazırlayarak, Okullardan, öğrencilerden ve gençlerden oluşan, Öğretmen ve esnaf arkadaşlarımızdan bir ekip yaptık. 8 Kasım’da çalışmalara başladık. İlk konserimizi de 18 Martta Çanakkale zaferinde verdik. Endüstri Meslek Lisesi kapalı spor salonunda 4 aydır haftada 3 gün 3 saat çalışarak konser verecek seviyeye ulaştık. Bu başarımızda görev alan öğretmen öğrenci ve esnaflarımızın özverili ve disiplinli ilgili ve gayretli çalışmalarıyla profesyonelce bir iş yaptık. İyi bir ekip oldu.

Bundan sonraki konserimizi de Kutlu doğum haftasında ilahi konseri olarak vermeyi düşünüyoruz. Mehterana gönül vermek isteyen herkese de kapımız açık. Şu an 50 personel ile görev yapıyoruz. 7 tane zurna, 6 tane davul, 4 tane nakkare, zil, cevganlar, bayrakçılar, zırhçılar derken bu sayı 50 oldu. Osmanlı Ordusunun Bando takımına uygun bir ekip oluşturuldu.

Bizim mehter takımın diğer mehterlerden farkı da şu, Ekibimizin diğer yönü de mehterimizin içerisinde zeybek ekibimizde var. Ney, Bendir ve Semazen ekibimiz de var. Biz bu mehter takımı kurma aşamasındaki amacımız bu kültürü yaşatarak gelecek kuşaklara aktarmaktır. Bu kurduğumu mehter takımıyla hedefimiz, Ödemiş Gençlik Spor Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, bu çalışmaları taşıyıp yurt dışında bir konser vermektir” dedi. 

Editör: Haber Merkezi