Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü 2014-2015 eğitim öğretim döneminde 7-29 yaş grubu arasında bulunan ilgili ve yetenekli gençlere yönelik olarak kurs, konferans, seminer, yarışma ve sosyal aktiviteler olmak üzere birçok alanda Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak faaliyet ve etkinlik planlıyor.

Spor ve eğitim konusunda yardım ve destek almak üzere Ödemişli gençleri İlçe Müdürlüğümüze beklediklerini belirten Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Cebeci “İlçe Müdürlüğümüz bünyesinde; Halk Oyunları Topluluğu, Tiyatro Topluluğu, Şiir Topluluğu, Müzik Topluluğu, Zeka Oyunları Topluluğu gibi gençlik grupları oluşturmayı planladığımız sosyal faaliyetlerimiz içerisinde bütün yetenekli gençlerimizi görmek istiyoruz. Bunların yanında Basketbol, Voleybol, Satranç, Masa Tenisi, Badminton, Güreş, Osmanlı Türkçesi, Tiyatro, Drama, Ebru, Hüsnü Hat, Resim, Bağlama, Gitar, Ney gibi kursları da açmayı planlıyoruz.”

Bu etkinlikler farklı sosyal çevrelerde yetişen gençlerin kaynaşmasını sağlayacağını belirten Cebeci “Farklı okul ve çevrede bulunan gençlerimizin bu topluluklar ve kurslar sayesinde tanışıp kaynaşması ve yeni dostlukların başlaması, yeteneklerini değerlendirip sergilemesi bizler için önemlidir. Geleceğimizin sahipleri olan gençlerin eğitiminde maddi ve manevi olarak yanımızda olmak isteyen ve bizleri destekleyecek olan herkesi bekliyoruz. Unutmayalım ki gelecek gençlerimizin elindedir. Ama onları yetiştirmek ve onları şekillendirmekte bizlerin elindedir. Gençliğe yapılacak olan yardım ve destek hiçbir zaman boşa giden bir yardım ve destek değildir.”

 Türkiye’nin bulunduğu konum itibariyle çok önemli bir sosyal kültüre sahip olduğunun altını çizen Cebeci “Ülkemiz bulunmuş olduğu konumundan dolayı çok önemli sosyal ve kültürel değerlere sahip bulunmaktadır. Sahip olduğumuz bu sosyal ve kültürel değerleri, kurmayı düşündüğümüz bu gençlik toplulukları ve kurslarla, gençlerimize öğretmek ve onların gayret ve hizmeti ile canlandırmak İlçe Müdürlüğümüzün asıl hedefidir. Bizler biliyoruz ki geleceğimizin asıl sahipleri olan gençlerimizin tarihine, milletine, bayrağına, vatanına, sosyal ve kültürel değerlerine sahip çıkması onların eğitilmesi ve bilinçlendirilmesinden geçmektedir. İlçe Müdürlüğü olarak bütün imkânlarımızla gençlerimizin yanındayız, onların eğitimine katkıda bulunmak için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Proje ve faaliyetlerimizde bulunmak ve yeteneklerini kullanmak isteyen bütün yetenekli gençlerimizi,  kurs ve gençlik topluluklarına kayıt olmak üzere İlçe Müdürlüğümüze bekliyoruz.”

 

 

Editör: Haber Merkezi