HABER: AYŞE AKYÜZ



S.S Ödemiş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi kongresi, Ödemiş Esnaf Kefalet Düğün salonunda 800 kişilik üyenin tamamının katılımıyla yapıldı. Yapılan Kongreye ;TESKOMB Genel Başkan vekilli Salahaddin Hünü, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Aykut Yeniceli, Gıda Maddeleri Odası Başkanı Sami Görgen, Marangozlar Odası Başkanı Nihat Kahya, Şoförler Odası Başkanı Tahir Sılay, Sarraflar Odası Başkanı Şerif Naz, Terziler Odası Başkanı Ayhan Akçam, Kuaförler Odası başkanı Necati Gülgen, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mustafa Köksoy ve İzmir ilçelerindeki Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanları, Ödemiş Halk Bankası Şube Müdürü Selahattin Eren ile çok sayıda üye katıldı. Düzenlenen kongrede Divan başkanlığına Ahmet Dere, üyeliklere ise Serpil Caymaz, Mustafa Küçük getirildi.

Badem “Ben esnafın yanında olamayacaksam benim burada olmamın bir anlamı yok.”

Düzenlenen kongrede bir konuşma yapan, Ödemiş Belediye Başkanı Badem “Esnafın yanında olmayacaksam benim başkan olmamın anlamı yok “diyerek esnaflara seslendi.

 Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem “Böyle bir teşkilatı bir arada tutmak ve bunun tutkalı olmak, bunu bir mıknatıs gibi bir arada tutmam emekçi kardeşlerimizin derdine derman olabilmek büyük bir başarıdır. Bu başarıyı gösteren TESKOMB başkanımızı tebrik ediyorum. Kendisi bu görevde sokaktaki esnafımızın yanındadır. 10-12 yıl önce % 35-40 başlayan esnaf kefalet kredilerinin yıllık % 4-5 düştüğü bir ortamdayız.  Yıllık 14 milyon lira kredi verilen ortamda sizinle birlikte kalbi çarpan derdinize derman olmaya çalışan Cumhurbaşkanımız yine bir esnaf çocuğu olan Başbakanımız sizlerin her zaman yanındadır. Ocak ayının 15 gelmeden ilk geniş katılımlı toplantısını Başbakanımız sizlerle birlikte geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Her noktada sizlerle birlikte olan bir başbakan ve hükümet var. Avrupa ve dünyada krizden krize gidildiği bir ortamda evine ekmek götürmek için çalışan esnafımızın ve yanındaki çalışan insanlara verdikleri destek için onlarla olduğumuz ve her zaman destek olacağımızdan şüphe duymasınlar. Ben esnafın yanında olamayacaksam benim burada olmamın bir anlamı yok.”

TESKOMB Genel Başkan vekilli Salahaddin Hünü “Siz esnaflarımız olmasanız Türkiye Cumhuriyeti olmaz.”

Esnaflara birlik ve beraberlik içerisinde olmaları gerektiğini söyleyen TESKOMB Genel Başkan vekilli Salahaddin Hünü “Sizler esnaflarımız olmasanız, Türkiye Cumhuriyeti hiçbir iş olmaz. Siz birlik ve beraberlik içinde olmasanız Türkiye taş taş üstüne konulmaz. Sizler kendi değerlerinizi kendiniz de iyi bilmelisiniz. İşlerimizi birleştirirsek büyük kartellerle rekabet edebiliriz. Esnaf Kefalet kooperatifinde toplantılar yaparak birbirimiz aydınlatalım. Daha iyi yönlere doğru gidelim. Bunun için her tülü imkânımız var bu devlette çok para var. Parayı kullanırsanız çok büyük paralar var. Siz esnaflarımız olmasanız Türkiye Cumhuriyeti olmaz.”

S.S Ödemiş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turgut Usluca “Ben hem davama sahip çıkıyorum hem de esnafıma sahip çıkıyorum”

Ben hem davama sahip çıkıyorum hem de esnafıma sahip çıkıyorum diyen Turgut Usluca “ 30 ay gibi bir zaman zarfında% 80 bir artış kaydettik. Biz Ödemiş esnafı için bu 24,5 trilyon gibi bir para çok iyi bir miktardır. Burada en büyük teşekkürü Salahaddin başkanıma yapıyorum. Sizlere vermiş olduğu destekten dolayı, beni sevip takdir ettiğinizi biliyordum ama bu kadar sevdiğinizi bu kadar destek olduğunuzu bilmiyordum. Burada oturan kadar ayakta da çok misafirim var. Bugüne kadar nasıl çalıştıysam ,bundan sonrada öyle çalışarak sizlere layık olmaya çalışacağım. Kooperatifimiz kefaleti ile ortaklarımıza Türkiye Halk Bankasından 2014 yılı içerisinde 14 milyon 204 bin TL kredi kullandırılmıştır.2014 yılı sonu itibariyle esnaflarımıza kullandırılan kredi miktarı 22 Milyon 976 Bin TL’dir. Ben hem davama sahip çıkıyorum ,hem de esnafıma sahip çıkıyorum”

Konuşmaların ardından geçilen oylamada seçimlere tek liste olarak giren mevcut Başkan Turgut Usluca, 800’ün üzerinde üyesi olan S.S Ödemiş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi üyelerinin hepsinin oylarını alarak tekrar başkan seçildi.

Editör: Haber Merkezi