HABER:BAŞAR UÇAR

Ödemiş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin seçimli olağan genel kurulu pazar günü yapılacak. Pazar günkü genel kurulda yeniden aday olan Başkan Turgut Usluca, “Tüm esnaf ortaklarımızı davalarına sahip çıkmaya, kongremize bekliyoruz” dedi.

Pazar günü saat 10.30 Ödemiş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Gazi Caddesi Mahfel Sokak’taki binasında yer alan düğün salonunda gerçekleşecek genel kurulda önümüzdeki dört yıl boyunca görev yapacak yönetim belirlenecek. 2012 yılı ekim ayından bu yana başkanlık görevini sürdüren Turgut Usluca kongrede bir kez daha göreve talip olacak.

Geride kalan 4,5 yıllık görev sürecinde Ödemiş esnafının her zaman yanında olmaya çalıştığını aktaran Başkan Turgut Usluca, 2016 yılı sonunda plasmanlarını 39 milyon 200 bin liraya kadar yükselttiklerini açıkladı.

“Plasmanımızı her geçen yıl yükselttik”

Usluca, “2012 yılında görevi devraldığımız günden bu yana her geçen yıl plasmanımızı artırdık. 2012 yılında 29 bin lira civarında olan kooperatif karımızı 2015’te 374 bin liraya kadar yükselttik. Bu birikimizle 2016’da kooperatif binamızdaki düğün salonlarımızı modernize edip uygun şartlarda halkımızın hizmetine sunduk. Ancak en önemlisi zor zamanlar yaşayan esnafımızı hiç yalnız bırakmadık. 2016 başında 31 milyon lira olan plasmanımız yıl sonuna geldiğimizde 39,2 milyon liraya dek yükseldi. Bu da her ay yaklaşık 2 milyon liralık kredi desteğinin Ödemişli esnafımıza sunulduğunu gösteriyor. Ödemiş ekonomisi için can suyu demek oluyor. 3 bin 500 ortağımızın yaklaşık 1200’ü aktif olarak ortaklığını sürdürüyor. 48 kooperatifin bulunduğu İzmir’de İzmir Bölge Birliği Yönetimi’ne 3 yıllık görev sürecimin sonunda girdim. Yani üst birlikle ilişkilerimizi daima sıcak tuttuk. İzmir’de bu açıdan en faal kooperatiflerden birisiyiz” dedi.

TESKOMB’un yurt genelinde bu yıl sağlayacağı kredinin 1 milyar 350 milyon lira civarında olacağını anlatan Usluca, ayrıca daha önce KOSGEB tarafından verilen sıfır faizli kredinin bu yıl da Esnaf Kefalet Kooperatifleri’nce sunulacağını hatırlatarak bu yıl üst limitin 50 bin liraya yükseleceğini sözlerine ekledi.

Genel kurula davet

Pazar günkü olağan genel kurulun davetiyelerinin postayla dağıtımı konusunda sıkıntılar yaşandığını da ifade eden Usluca, “Biz kooperatif olarak postaya 6 Ocak’ta vermemize rağmen halen eline genel kurul daveti ulaşmayan ortaklarımız olduğunu öğrendik. Buradan da çağrıda bulunmuş olalım. Tüm esnaflarımızı davalarına sahip çıkmaya, esnaf teşkilatını genel kurulumuzda bir araya getirmeye davet ediyoruz. Tüm ortaklarımızı bekliyoruz. Genel kurulumuz pazar günü saat 10.30’da başlayacak. İzmir’den de gerek üst birliğimizden gerekse idari erkandan çok sayıda davetlimiz katılacak.”

 

Editör: Haber Merkezi