HABER: AYŞE AKYÜZ


Tayland’da ortaya çıkan ve Muay Thai ismiyle bilinen asıl adı Tayland Boksu olarak bilinen sporun Muay Thai Federasyonu’nun 2015 Yılı faaliyet programında yer alan Muay Thai Türkiye Şampiyonası öncesi 31 Ocak-1 Şubat tarihlerinde Muay Thai gençler-büyükler Bay-Bayan İzmir il seçmesi yapıldı.

Seçmelerde Ödemiş eski İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Ordu Federasyon hakemi olarak görev aldı. Ordu’nun görev yaptığı Kınık ilçesinden müsabakalara 11 sporcu katıldı. Bunlardan farklı yaş ve kilolarda Büşra Çelen birinci, Zehra Cihan birinci, Mürüvvet Gökmen birinci, Zehra Binici birinci, Nefise Hilal Boncuk ikinci olmuşlardır. Erkeklerde farklı yaş ve kilolarda Gencer Bıyıklı ikinci, Mehmet kaya birinci, Ahmet Akbaş birinci oldu.

Yine farklı yaş ve kilolarda Emre Yılmaz ile Yasemin Taştan müsabakalardan elendi. Burada birinci ve ikinci olanlar 27-28 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Muğla’nın Bodrum ilçesinde yapılacak olan Muay Thai ege bölge Şampiyonası seçmelerine katılacaklar.

Ödemiş eski İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Ordu Muay Thai hakemlik  2015 İzmir İl seçmelerinde Federasyon Hakemliği yaparak şampiyonada başarıyla görevini yerine getirdi. Ahmet Ordu “Muay Thai sporlarında hakem olabilmek için öncelikle Lisanslı sporcu ve en az kara kuşak sahibi olmanız gerekiyor. Daha sonra federasyonun sınavlarında ve kursunda başarılı olanlar hakemlik için sertifika alıp, hakemler içinden seçilenler daha sonra müsabakalarda hakem olarak görev alabiliyor. Bunun yanında ei zamanlı Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Amerikan Üniversity of Leadership (Amerikan Liderlik Üniversitesi)’nde Akademik eğitim sürecimi de aksatmadan Stajyer Doktor ünvanımı alarak eğitimime devam ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi