ADANA'da, 2007 yılında ıspanak tarlasına koyunların girmesi sonucu çıkan 3 kişinin öldüğü kavgayla ilgili haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari durumundaki 34 yaşındaki Hamdullah Tekin ile yeğeni 29 yaşındaki Felit Tekin, Ödemiş’te yakalandı.

Adana'da 3 kişinin öldüğü kavgayla ilgili haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan amca ile yeğeni, dün akşam saatlerinde şahısların Ödemiş’te saklandıklarına dair ihbar alan Ödemiş Emniyet Müdürlüğü ekipleri şahısları saklandıkları yerde yakaladılar.

Olay, 27 Aralık 2007'de, Seyhan İlçesi'ne bağlı Yenidam Köyü'nde meydana geldi. Hayvancılıkla geçimini sağlayan 23 yaşındaki Cengiz Tekin, iddiaya göre, Kurban Bayramı'nın 3'üncü günü ıspanak tarlasına koyunları girdiği için 21 yaşındaki Şuayip Ayten'i tokatlayarak dövdü. Ayten'in akrabaları Tekin Ailesi ile konuşmak için evlerine gittiğinde kavga çıktı. Kavgada tüfekle açılan ateş sonucu 35 yaşındaki Mustafa Dinç, kardeşi 20 yaşındaki Yasin Dinç ile 70 yaşındaki Mevlüde Suçiçek öldü, 5 kişi de yaralandı. Olay sonrası Cengiz Tekin, kardeşleri Hamdullah Tekin, Abdulmahmut Tekin, Ferit Tekin, M.Ş. ve Süleyman Kavak gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen ve yargılanmak üzere serbest bırakılan, mahkeme sonucunda ise, Hamdullah Tekin 53 yıl, Felit Tekin ise 54 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Firari olan amca ve yeğenin Ödemiş'te bir evde saklandığı ihbarına alan polis operasyon düzenledi. Hamdullah ile Felit Tekin saklandıkları evde yakalandı.

Kişiler, Ödemiş Emniyet Müdürlüğü ve Ödemiş Adalet Sarayında yapılan adli işlemlerin ardından cezaevine gönderildi.

 

Editör: Haber Merkezi