HABER: NAZİF HARUPÇU


Türkiye Satranç Çocuk liginde İzmir 3. üncü olarak Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazanan Ödemiş Emniyet spor Çocuk Satranç Takımı Çorum'da yapılan Türkiye Şampiyonasına katılarak Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 73 takım arasında Türkiye 4. cüsü olarak ilçemize büyük bir gurur yaşattı.

Toplum Destekli Polis Memuru Mehmet Kabakoz " 01-06 Mayıs günleri Çorum'da yapılan şampiyonada, 5 galibiyet 2 beraberlik 1 yenilgi alan takımımız averajla 4 üncü olarak Avrupa şampiyonasına katılmayı kıl payı kaçırdı.

 Adana Büyükşehir Belediyesi birinci, İzmir Şampiyonu Apaydın ikinci, Mersin Şirinler A Takımının üçüncü olduğu turnuvada takımımız aynı puan la dördüncü oldu. Başarılı maçlar çıkaran çocuklarımız Çorum'da diğer takımların ilgi odağı oldu. Çorum da yapılan şampiyonaya gitmemizde bize destek veren Kadıoğlu Beton yöneticilerine de ayrıca teşekkür ederiz.

Spora, çocuklara ve sporcuya verdikleri önemden dolayı, ayrıca tek Emniyet takımı olarak katılan takımımıza Çorum İl Emniyet Müdürlüğü de karşılaşmalara gidip gelmesi için araç temin ederek destek verdi.  Şampiyonada 4.masada mücadele eden Atakan Mert Biçer çocuğumuz masasındaki tüm maçları kazanarak 4.masa şampiyonu olarak madalya kazandı. Bu bize ayrı bir sevinç daha kattı. Hocalarımız İhsan Salih Özdemir ve Serhat Yağlı hocalarımız çocuklarımız ile birebir ilgilenerek onları bu şampiyonaya hazırladılar, ilçemizdeki çocuklarımıza da satranç sporunu yaymaya çalıştılar.

 Bu çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz. Aynı zaman da yazın çocuklarımıza satranç kursu açmayı düşünüyoruz. Satranç sporunu ilçemizde bu tür etkinlikler sayesinde sevdirerek ailelerin ilgisini çekmeye başladı ve çocuklarını satranç kurslarına yazdırmak için talepleri oldu. Bu talepler doğrultusunda çocuklara verdiğimiz önem ile kurslar açarak çocuklarımıza bu eğitimi vermeyi düşünüyoruz. Ödemiş Emniyet spor takımımız olarak çocuklarımıza çeşitli branşlarda spor aktiviteleri yaptırmaya uğraşıyoruz. Bu çalışmalarda sporun ne kadar yararlı olduğunu ve her yönden ileride etkili olacağını anlatmaya çalışıyoruz. Bize bu çalışmalarımız da her daim destek veren Sayın Emniyet Müdürümüze de ayrıca teşekkür ederiz." dedi.

Editör: Haber Merkezi