HABER: AYŞE AKYÜZ    


    Ödemiş Emniyet Müdürlüğü Gençlik Tiyatrosu 8 Mart Dünya Kadınlar günü için Murat Gökşin’in tarafından kaleme alınan, kadına şiddeti konu alan “KAKODER” adlı oyunu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yeniden ve yeni kadrosu ile seyirciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Hazırlıkları süren oyunun ilk perdesi 8 Mart Kadınlar Günü’nde Ödemiş Kültür Merkezi’nde Ödemişli seyirciyle buluşacak. Ardından İzmir Aliağa Şakran Kapalı Cezaevi’nde mahkûm ve tutuklularla buluşacak.

Tiyatro yönetmeni Murat Gökşin kaleme aldığı oyunda kadına yönelik şiddeti farklı bir bakış açısıyla sahneye taşıyor. Gökşin oyununda toplumda sadece fiziksel şiddeti değil kendine karşı yapılan psikolojik ve ekonomik şiddeti ele almış, bunun yanı sıra şiddeti bir kader olarak algılayan kadın tiplerini ele almaktadır.

Oyunun yazarı ve Tiyatro Yönetmeni Murat Gökşin; “ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle daha önceden de sahnelediğimiz oyunu yeni oyuncu kadromuzla 8 Mart’ta izleyici karşısına çıkaracağız. Oyunumuzda sadece kadınlara uygulanan fiziksel şiddet değil, psikolojik ve ekonomik şiddetinde yapıldığına dikkat çekiyoruz.”

 

Editör: Haber Merkezi