HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Eğitim İş temsilciliği Başkanı Rıza Gürbüz tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi, “6 Kasım 2018 tarihinde, sosyal medya da, Ödemişli vatandaşların bulunduğu kapalı bir facebook grubunda,  aralarında okul velisinin de bulunduğu birkaç kişinin, okul aile birliği tarafından toplanan bağışlarla ilgili olarak yapmış olduğu paylaşımı ve altına yapılan, Ödemiş Ortaokulu öğretmenlerini suçlayıcı, rencide edici ve aşağılayıcı yorumları kınamak için burada toplanmış bulunmaktayız.

Bütün Bu Harcamalar Denetlenir 

Okul velisi paylaşımında" Ödemiş Ortaokulunda görevli öğretmenlere sesleniyorum, asgari ücret alan velilerden okula yardım parası istemekten vaz geçin" demiştir. Açıkça belirtmekte fayda vardır ki, bağış alınması kararını, içinde velilerinde bulunduğu okul aile birliği kararlaştırır. Okula yapılan ayni ve nakdî bağışları kabul ederek kayıtlarını tutmak, sosyal, kültürel etkinlikler ve kampanyalar düzenlemek, şartlı bağışları amacına uygun olarak kullanmak okul aile birliğinin görevidir. Verilen bağış karşılığında makbuz kesilir. Yapılan tüm harcamalar okul aile birliği tarafından yapılır. Bütün bu harcamalar da denetlenir. İsteyen velilerde okuldan bilgi alabilirler. Bütün bu hususlar yönetmelikle düzenlenmiştir.

“Öğretmeni Suçlayacak Kadar Çirkinleşmiştir" 

Belirttiğimiz hususlardan da anlaşılacağı üzere öğretmen bağış toplamaz. Sosyal medyada sanki öğretmen bağış topluyormuş ve kendi kişisel harcamalarında kullanıyormuş gibi lanse edilmesi doğru değildir. Yapılan paylaşımın altına, öğretmeni ve öğretmenlik mesleğini aşağılayan daha da çirkin ve hadsiz bir yorum yapılmıştır.  Kendini bilmez kişi Öğretmenleri hedef alarak, "Yiyecek para topluyorlardır, aldıkları maaş yetmemiştir öğretmenlerin, Allah doyursun ne diyelim" demiştir. Bu kişi öğretmeni hırsızlıkla suçlayacak kadar çirkinleşmiştir. Okul işleyişi ile ilgili hiç bir bilgisi olmadığı açıkça görülmektedir.

Mesleğini türlü zorluklar içinde, hiç bir fedakârlıktan kaçınmayarak yapmaya çalışan, bir annenin, bir babanın en değerli varlığını, çocuğunu emanet ettiği öğretmeleri,  bu şekilde suçlayan, aşağılayan ve iftira atan bu kişileri kınıyoruz. Ayrıca bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmak isteyen tüm öğretmen arkadaşlara her türlü hukuki desteği vereceğiz. Öğretmenlik mesleğini ve onurunu çiğnemek kimsenin haddine değildir. Fakir Baykurt’un da dediği gibi, Öğretmen yalvarmaz, Öğretmen boyun eğmez.  Öğretmen el açmaz, Öğretmen ders verir.”

Editör: Haber Merkezi