HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Basın açıklaması sonrası Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Aile ve sosyal politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’ya ve kanun tasarısında imzası bulunan Milletvekillerine yasayı istemediklerini belirten imza toplayıp bu imzaları tasarının altında imzası bulunan tüm milletvekillerine göndereceklerini söylediler. Ödemiş eğitim-iş sendikası temsilcisi Ümran Akça Ateş burada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı.
Ümran Akça Ateş “Tecavüzün Meşrulaştırmasına, Tecavüzün Aklanmasına izin vermeyeceğiz
Ümran Akça Ateş “ AKP iktidarı döneminde çocuk istismarı en üst düzeye çıkarak kaygı verici boyutlara ulaşmıştır.  AKP, çocukları koruma görevini yerine getirmediği gibi cinsel istismar failinin cezasını mağdurla evlenmesi halinde erteleyen bir önergeyi Meclis'te oylatarak çocuk istismarına yönelik tavrını bir kere daha ortaya koymuştur.  Çünkü bu önerge yasalaşırsa kız çocuğu tecavüzcüsü ile evlendirilebilecek ve failin cezasının ertelenmesinin önü açılacaktır.
Devletin görevi "çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimini temin etmektir." AKP'nin çocuklara bakış açısını büyük kurtarıcı Mustafa Kemal'in çocuklarımıza armağan ettiği "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlanmasını engelleme girişimlerinden ve eğitim sistemini gericileştirmesinden görmekteyiz.  Çünkü ülkemizde eğitim sistemi akıl ve bilimden uzaklaştırılarak gericileştirilmekte bunun sonucunda da kindar ve dindar nesil yetiştirilmektir.  Ülkemizde çocuklar zorla evlendirilmekte ve tecavüze uğramaktadır. Çocuklar; okullarda, kurumlarda cinsel istimara maruz kalmaktadırlar. Ancak siyasal iktidarın görmezden geldiği "çocuk istismarı" ve "çocuk tecavüzleri" her şeyi ortaya dökmektedir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ilan edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde "Cinsel istismar failinin cezasını mağdurla evlenmesi halinde erteleyen" skandal önergenin AKP'li vekillerin imzasıyla kabul edilmesi utançtır.  Diyen Akça daha sonra sözlerini şöyle devam etti.

Artık "yeter", çocuklardan elinizi çekin! Çocuklarınızın, eşlerinizin, dostlarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız?
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, "Düzenleme; sadece evlenmiş; ama yaş şartı nedeniyle nikâh yapamamış olanların, resmi nikâhla evlenmeleri halinde uygulanacaktır." şeklindeki açıklaması daha da vahimdir ve kaygılarımızı daha da artırmaktadır.  Üzülerek görmekteyiz ki AKP iktidarı ve onun Adalet Bakanı ulusumuzun iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni "çocuk istismarını kabul edilip edilmemesini tartışacak noktaya getirmiştir.  Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, Bu önergeyi Meclis'e getirenleri ve imza atanları bir kez daha uyarıyoruz ve diyoruz ki. Çocuklarımız hepimiz için değerli ve masumdur. Bizim olduğu kadar sizlerin çocuklarının da değerli ve masum olduğunu düşünüyoruz. Cinsel istismara uğrayan çocuğun faili ile evlenmesi halinde faile verilecek cezanın ertelenmesi kabul edilemez. Bu anlayış çocuk istismarı anlayışını kurumsallaşması sonucunu doğurur ve toplumun yararına değildir. Toplumun böyle bir talebi de yoktur. Getirilmek istenen düzenleme çocuklara yönelik tecavüzün meşrulaştırılması gayretidir, tümüyle reddedilmelidir. Bu nedenle bu konudaki kararınızı gözden geçirmenizi ve önergenin geri çekmelisini talep ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi