Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Adil Köse basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı, “Ödemiş Ticaret Odası Süs Bitkileri ve Fidancılık Meslek Komitesi üyeleri ve Ödemiş Ticaret Odası Başkanımız Rıfat Eriş de dahil olmak üzere tüm sektörü kapsayan bir yapıda, ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması çalışmalarının ivedilikle başlatılmasına karar verilmelidir.

Sektör Organize Sanayi Bölgesini istiyor, bir ilki yapmalıyız. Kendimize özgü modeli yaratmalıyız. OSB kurulması çalışmalarına yönelik olarak bölgedeki kooperatif ve birlik gibi sektör temsilcilerinden oluşan bir müteşebbis heyeti kurmalıyız. Bu heyet; mevzuatın incelenmesi, sektörün envanterinin çıkarılması ve bölgenin kurulmasına yönelik yer seçimi konularında çalışmalar yaparak başvuru dosyasını hazırlamalıdır.

İHRACATTA REKABET AVANTAJI SAĞLANACAK

OSB’nin kurulmasıyla birlikte, üretimde verimlilik ve kar artışının sağlanması, bürokrasinin azaltılması, ortak sosyal tesisler kurulması vergisel çok sayıda avantajı da sağlayacaktır. Sektör bölgemizde hızla büyümektedir ama altyapı ihtiyaçlarına karşılayacak gerekli düzenlemeler yapılmadı. OSB ile birlikte sektörle ilgili tüm tesisler bir arada olacak ve bu sayede verimlilik sağlanırken firmaların maliyetleri düşecek, ihracatta rekabet avantaj sağlanmış olacak.

Süs bitkisi ve fidancılık Türkiye için çok genç bir sektördür. Üretim milli ve milletlerarası kalite standartlarında yapılarak ihracat arttırılmalıdır. OSB sektöre ekonomik yönden katkı sağlayacağı gibi sektörün kurumsal yapısının da göstergesi olacaktır.”

Editör: Haber Merkezi