HABER: AYŞE AKYÜZ



Kiraz’ın Sırımlı Mahallesi’nde yaşamını sürdüren 63 yaşındaki Hüseyin Ezer bir yıl önce Ödemiş Devlet Hastanesinde yapılan, başarılı bir operasyon ile Pankreas Tümöründen kurtuldu. Dört çocuk ve sekiz torun sahibi olan Ezer, Ödemiş Devlet Hastanesi’nin kısıtlı imkânları ile sadece üniversite ve donanımlı büyük hastanelerde yapılan pankreas tümörü operasyonunun ardından Op. Dr. Adem Yücel ve Op. Dr. İsmet Emeklioğlu’na teşekküre geldi.

Hastalığa nasıl çözüm getirildi.

Ödemiş Devlet Hastanesinde görevli Op. Dr. Adem Yücel ve Op. Dr. İsmet Emeklioğlu, 2. Kez gerçekleştirdikleri Whipple operasyonu ile bölgede yaşayan pankreas hastaları için umut ışığı oldular. Yalnızca Üniversite ve araştırma hastanelerinde yapılabilen riskli ameliyatı,  kısıtlı imkânlarla Ödemiş Hastanesinde yapan deneyimli hekimler, hastanenin adını duyurarak büyük başarı elde ettiler.

Hüseyin Ezer, bir yıl önce karın ağrısı şikâyetleri üzerine Tire Devlet Hastanesi, daha sonra İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Bir süre, nedeni anlaşılmayan ağrının devam etmesi üzerine son olarak çareyi Ödemiş Hastanesi’nde arayan Ezer, Op. Dr. Adem Yücel’e muayene olduktan sonra ilgili tetkiklerden geçirildi.

Pankreas ’ta oddi tümörü teşhisi konulan Ezer, bir yıl önce, Ödemiş Devlet Hastanesinde acil olarak ameliyata alınarak 4,5 saat süren başarılı bir operasyon geçirdi.

İkinci kez başarılı sonuç aldılar

Hastalığın görülme sıklığının seyrek olduğunu belirten Op. Dr. Adem Yücel, hastaya Op. Dr. İsmet Emeklioğlu ile birlikte Whipple ( pankreatikoduodenektomi) ameliyatı uyguladıklarını söyledi. Op. Dr. Emeklioğlu “63 yaşındaki bu hastamız oddi tümörü dediğimiz pankreas ile ilgili bir tümöre sahipti. Bu hastalık tıkanma sarılığı olarak’ ta bilinir. Hastanın sarılığının giderek artması ve karaciğer böbrek yetmezliğine gidiyor olması nedeniyle, operasyona karar vermiştik. Bu tür hastalarda zamanında teşhis büyük önem taşımaktadır. Yapılan operasyonla hastamızı sağlığına kavuşturduk. Bu tür ameliyatlar, büyük merkezlerde, üniversite hastanelerinde yapılır. Taşra hastanelerinde pek yapılmaz. Çünkü son derece riskli ve sıkıntılı ameliyatlardır. Bu bizim ikinci ameliyatımız oldu. Şuana kadar bir sorun yaşamadık. Hastanın özel bir duruma sahip olduğunu açıklayan,   Op. Dr. İsmet Emeklioğlu, tümörü ve çevre dokuları başarılı bir şekilde çıkararak hastayı sağlığına kavuşturduklarını belirtti.

Dr. Emeklioğlu “Peri Ampuller bölge tümörü dediğimiz tümörler grubu tıkanma sarılığı yapar. Bunu için çok dikkatli olmamız gerekiyor”.

 Hasta bir yıl sonra doktorlara teşekküre geldi.

Hüseyin Ezer kızı ve torunuyla bir yıl sonra tamamen iyileştikten sonra, ameliyatı yapan Adem Yücel ve İsmet Emeklioğlu’nu hastanede ziyarete etti.

Ezer:  “Ben bir yıl önce, Kiraz hastanesinden geldim. Tireye gönderdiler beni. Benim Tire gidecek gücüm yok, bana bakacak insanda yoktu. Zorla Tireye gittim, Tire beni İzmir’e sevk etti.  Ama ben uzak yerlerde ameliyat olmayı istemiyordum. Adem beye ameliyat olmaya geldim. Adem bey, beni muayene etti, ameliyatıma karar verdi. Bir yıl önce ameliyatımı oldum, şuanda çok sağlıklıyım. Her iki doktorumuza dua ediyor ve kendilerine teşekkür ediyorum”.

Yücel ve Emeklioğlu, Hüseyin Ezer’ in sağlığına kavuşmasından son derece mutlu olduklarını belirterek şöyle konuştular; “ Hastanede bizi ziyarete geldiğinde tekrar muayene edip, hiçbir şeyinin olmaması bizleri son derece sevindirdi. Böyle riskli bir ameliyatın sonucunu iyi bir şekilde almamız bize mutluluk vermektedir. 17.03.2015 tarihin dede emekli öğretmen Hikmet Eriş’i aynı rahatsızlıktan ameliyat ettik, onun sağlığa da oldukça iyi”.  

Editör: Haber Merkezi