HABER:GAMZE ONAN
Ödemiş Devlet Hastanesi Acil Servis’te yenilenen sistem ile hastalara öncelik sırası verecek.
15 Mart 2017 tarihi itibariyle yaş haddi nedeniyle emekliliğini açıklayan Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Ziya Yurdakonar’ın ardından, Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine Gaziemir Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Koçak gelmişti.
Yerel Güç  gazetesi olarak ziyaret ettiğimiz Ömer Koçak, öncelikle hastanede yaşana sorunlar, eksiklikler ve yapılması gerekenlerle ilgili çalışma başlattığını belirterek bilgiler verdi.
Toplam 70 bin metrekarelik alan biri dört, diğeri ise 6 katlı iki blok halinde, 250 yataklı yeni bir devlet hastanesi yapılması için 2013 yılı Ocak ayında inşaata başlandı. Kaba inşaatı tamamlanan ve Eylül ayında hizmete girmesi planlanan ilçenin yeni hastanesi için çalışmalar devam ederken Koçak mevcut Ödemiş Devlet Hastanesi’nde de düzenlemeler yapıldığını belirtti.
Randevulu sisteme uyulmalı
Herkesin randevu sistemi ile tedavi olacağını belirten Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Koçak, “Pazartesi gününden itibaren neredeyse herkes randevulu bir şekilde hastanede muayene yaptıracak. Bakanlık bu konuda çok titiz davranıyor. Randevusuz gelen hasta durumu çok acilse, acil serviste muayene olabilecek. Hastanede sabah saatlerinde bir yığılma meydana geliyor. Sonrasında neredeyse boş kalıyor. Bu sistem ile hastalar gün içerisine yayılarak muayenelerini olacaklar. İnsanlara randevu sistemine alıştırmamız lazım, hastaneye gelmeden bir gün önce randevu almaları gerektiğini bilmeleri gerekiyor. Gerçekten durumu acil olan hasta ise Acil Servis’te bakılacak.”
Acil Servis’te bileklik sistemi
Acil Servis’te hastanın durumuna göre sarı bileklik takılarak tehlikeli alanda olan hastalara öncelik verileceğini belirten Koçak, “Acil Servis’te hastaların öncelik sıralarına göre bileklik takılıyor ve o sıraya göre muayeneye alınıyor. Trafik kazası, yaralama, kalp krizi gibi durumlara öncelik verilirken diğer durumlarda baş ağrısı, karın ağrısı, mide bulantısı gibi şikâyetleri olan hastalar öncelikli kişilerin muayene olmasını bekliyorlar. Bu şekilde daha sağlıklı bir işleyiş ile hizmet vermeye devam edeceğiz.”
TOKİ’den gelecek bir heyetin hastanenin geçici kabulünü yaptıktan sonra depolarda bekleyen modern cihazların hastaneye monte edilmesi sağlanacak. Doktorların ve hastane personelinin yeni hastaneye uyum sağlamaları için eski devlet hastanesinin ikinci katı, her branştan bir doktora tahsis edilerek doktorlar sekretersiz olarak görevlerini sürdürmeye başladılar. Sekreterler ise salondaki yerlerinde gelen hastaları doktorlara yönlendirecekler.
5 yıldızlı otel niteliğinde
Eylül ayında hizmete girmesi planlanan 250 yataklı Ödemiş Devlet Hastanesi tamamlandığında hem görüntüsü hem iç dizaynıyla 5 yıldızlı otel niteliğinde olacak. Yolun palmiye ağaçları ile süsleneceğini belirten Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Koçak, yeni devlet hastanesi için çalışmaların devam ettiğini ve iç dizaynı konusunda tamamen hastalara yönelik bir yol izlendiğini de ekleyerek, “Eski hastanemizin 2.katında pilot çalışmaları başlattık. Her branştan bir hekimimiz sekretersiz olarak çalışmaya başladı. Toplam dokuz çalışanımız, hasta ve doktorlarımıza danışmanlık yapıyorlar. Bunun amacı dijital sisteme ayak uydurulmasıdır. Hastane tamamlandığında içerisinde hastalar için geniş bekleme alanları, renkli iç açıcı koltuklar olacak. Doktor odaları ise 2 hastanın kabul edilebileceği şekilde olacak. Bunun yanında doktorların ve nöbette olan personel için dinlenme alanları da olacak. Orada koşu bandı olacak satranç ve bilardo oynayabilecekler. Ödemiş Devlet Hastanesi hem hizmet kalitesi hemde konforuyla 5 yıldızlı otel niteliğinde olacak.”

Editör: Haber Merkezi