HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

A blokta yapılan toplantıya hastane yöneticisi Dr. Ziya Yurdakonar, başhemşire Ayşe Atıcı, başhekim yardımcısı Uz Dr. Ayten Şengüler ve hemşireler katıldılar.
 “Kanserden korkma geç kalmaktan kork”

Hastane Yöneticisi Opr. Dr. Ziya Yurdakonar “ Ekim ayı tüm dünyada ve ülkemizde meme kanseri farkındalık ayı olarak benimsenmiş ve tüm kadınlarımızın bu hastalığı dikkat çekmeleri amaçlanmıştır. Meme kanseri hastalığı, kadınlarımızda en çok görünen hastalıklardan biridir. Erkeklerde prostat kanseri, kadınlarda ise meme kanseri en yaygın hastalıktır. Erkeklerde prostat kanseri en yaygın olanı ama, ülkemizde maalesef sigara kullanan erkeklerde çok olduğu için ilk sırada akciğer kanseri yer almaktadır. Kadınlarımızda ise, meme kanseri yer alıyor.”

Dünyada her 8 kadından biri, bu hastalığa yakalanma riski taşıyor. Bu bizler için çok önemli bir rakam. Her kanser türünde olduğu gibi, meme kanserinde de erken tanı çok önemli ve kurtulma şansı yüksektir. Erken tanı içinde, kişilerin bilinçlenmesi gerekir. Bizde bugün bunu yapıyoruz. Her kadın 20’li yaşlarından sonra, meme kanseri olup olmadığını öğrenmek için kontrole gelmeli. İki yılda bir kendi kişisel muayenelerini yapmaları öneriyoruz.  Bu arada iki yılda bir de, memenin radyojik muayenesini yaptırmaları gerekir.    Hastanemizde son model dijital cihazlarımız var. Tarama amaçlı muayene için aile hekimlerine ve halk sağlığı hekimlerine müracaat edilmelidir. Bizim onlarla protokolümüz var. Deneyimli doktorlarımız ve hemşirelerimiz bu konuda her şeyi yapıyorlar. Benim kanserle ilgili çok sevdiğim bir slogan var. “Kanserden korkma geç kalmaktan kork” başta kadınlarımız olmak üzere tüm herkese sağlıklı bir yaşam diliyorum”.

 Daha sonra hemşirelere ve ebelere, hastaneye muayeneye gelen kadınlara farkındalık yaratmak için birer pembe kurdele takıldı

Editör: Haber Merkezi