HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi acil serviste son zamanlarda yaşanan yoğunlukla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ödemiş Devlet Hastanesinde son zamanlarda acil serviste yaşanan yoğunluk ve gelen şikayetler nedeniyle vatandaşların dile getirdiği şikâyet ve sıkıntıları ile ilgili olarak, Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ziya Yurdakonar açıklamalarda bulundu.  Hastanenin acil servisine günde ortalama 300-400 hasta müracaat ederken, son günlerde bu rakamın oldukça arttığına dikkat çeken Yurdakonar, bunların büyük kısmının aciliyeti olmayan hastalar olduğunu vurguladı.

Op. Dr. Ziya Yurdakonar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Hastanemizde kırmızı, sarı ve yeşil alan olarak gruplar belirledik.

“Hastanemiz acil servisine müracaat eden hastalara triaj uygulaması yapılarak, kırmızı, sarı ve yeşil alan hastası olarak gruplandırdık. Kırmızı alan hastaları (kalp krizi, trafik kazası, yanık, ağır nefes darlıkları v.b.) hiç bekletilmeden içeri alınarak müdahalesi yapıyoruz. Sarı alan hastaları çoğunlukla müzmin hastalığı olup (şeker, hipertansiyon, KOAH v.b.) sıkça acile gelen vakalardır ki bunların da çoğunluğu poliklinik hastası olduğundan ikinci sırada acil vakalardır. Yeşil alan hastaları ise tamamı ile poliklinik hastası olup 3.sırada değerlendiriyoruz.”   

“Son günlerde rakam arttı”

“Hastanenin acil servisine günde ortalama 300-400 hasta müracaat ederken, son günlerde bu rakamın oldukça arttığına dikkat çeken Yurdakonar, ”Geçtiğimiz gün acil servisimize 1309 hasta müracaat etmiştir. Bunların büyük kısmı aciliyeti olmayan hastalardır. 2015 yılı içerisinde acil servisimize müracaat eden 122.624 hastanın sadece 2060’ı yani %1,6 sı kırmızı alan hastasıdır. Gerisi çoğunlukla normal polikliniklerde takibi yapılabilecek hastalar olmalarına rağmen sıra beklememek, randevu almadan bakılmak yâda katkı payı ödememek için, acil servise gelmeyi alışkanlık haline getirmiş hastalardır. Hal böyle olduğunda, gerçek acil hastaların tespiti bazen güç olabiliyor.”    

“Personel ve teknik alt yapı olarak bölgenin en donanımlı hastanesi”

Hastanenin acil servisinde 7 gün 24 saat bir Acil Tıp Uzmanı, iki de pratisyen hekimin nöbet tuttuğuna dikkat çeken Yurdakonar, “Gerektiğinde her branştan uzman, günün her saati hastaneye davet edilmektedir. İzmir’de il merkezindeki birkaç eğitim hastanesinin dışında hiçbir hastanede Acil Tıp Uzmanı nöbet tutmaz. Yine hastanemiz dışındaki birçok ilçe hastanesinde icapçı hekimler ilçede oturmadıkları için gece hastaneye gelmezler. Ayrıca çocuk hastalıkları uzmanlarımız zorunlu olmadığı halde gönüllü olarak akşam polikliniği açıp gece geç vakte kadar çocuk hastaları muayene ediyorlar. Yine acil servisimizde günün her saati Tomografi, MR gibi ileri tetkikler anında yapılıyor. Kısacası acil servisimiz gerek doktor, gerek diğer personel, gerekse teknik alt yapı olarak bölgemizin en donanımlı hastanesidir.”   

“Temennimiz en hızlı bir şekilde inşaatın bitirilmesidir “

“Tek sorunumuz fiziki alanın yetersiz olmasıdır. Bunun için acil polikliniğe ilave salon yapsak da bu yoğunluktaki hizmeti vermek için yeterli değildir. Yeni hastane inşaatı tamamlandığında bu sorun çözülecektir. Yeni hastane inşaatı yüklenici firmanın iflası nedeni ile 1 yıl gecikti. Şimdi yeni ihale ile başka bir firma işe başladı. Temennimiz en hızlı bir şekilde inşaatın bitirilmesidir. Yeni hastaneye taşınıldığında bu doktor ve personelimizle hizmet kalitesi kat kat artacak, halkımızın memnuniyeti de tavan yapacaktır.”

 

 

                                                                            

 

 

 

Editör: Haber Merkezi