Hastanenin tüm yönetimi ayda 150 hastayı ziyaret ederek durumlarını değerlendirdi. Başhekim Yardımcısı Dr. Zerrin Kara , Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Atıcı, HBDS Koordinatörü Emel Çekkin Pervanlar, hastanenin 96 puan alarak birinci gelmesini sağlamaya imzalarını attılar.

Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ziya Yurdakonar, “ İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Hemşirelik Bakım Değerlendirme Sistemi (HBDS) adında bir proje çalışması başlatılmıştır. Projenin amacı hemşirelik hizmetlerinin; kapsamlı ve bireye özgü sağlık bakımına odaklanması için hemşirelik bakım standartlarının belirlenmesi, uygulanması, bakım değerlendirme sisteminin kurulması ve sürekliliğinin sağlanmasıdır. Böylece halkımıza daha kaliteli hemşirelik hizmeti sunulmaktadır. 2015 yılı ilk HBDS değerlendirmesinde Ödemiş Devlet Hastanesi 96 puanla en başarılı hastane olmuştur. Hastane olarak amacımız bu başarıyı devam ettirerek yıl içindeki diğer iki değerlendirmede de en yüksek puanı alıp birincilik kupasını ve projenin sembolü olan mavi kelebeği almaktır.”

Yaklaşık iki yıldır hastaneden hizmet alıp taburcu olan hastaları evlerinde ziyaret ettiklerini söyleyen Dr. Yurdakonar, bugüne kadar yüzlerce hastaya ev ziyaretinde bulunulduğunu dile getirdi. Bu ziyaretlerde hastalardan aldıkları geri bildirimlere göre hastane memnuniyetinin yüksek olduğunu gördüklerini kaydeden Yurdakonar,“ Gösterilen memnuniyet çalışanlarımızın motivasyonunu daha da arttırdı. Hastanemizin bu başarısında emeği geçen başta Baştabip Yardımcısı Uzman Doktor Zerrin Kara, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Atıcı, HBDS Koordinatörü Emel Çekkin Pervanlar, HBDS Ekibi Üyeleri, tüm hemşirelerimize ve bu başarıya katkıda bulunan tüm çalışanlarımıza teşekkür ederim. Mevcut hastane binamızın fiziki şartlarının yetersiz olmasına rağmen halkımıza en iyi hizmeti sunmak için çaba harcayan tüm personelimize teşekkür ederim. Yeni hastane binamıza taşınarak halkımıza daha modern ve ferah bir ortamda sağlık hizmeti vermeye devam etmeyi hedefliyoruz. Tüm halkımıza sağlıklı bir yaşam dilerim.”

Projeye katılan hastaneler;  İzmir Katip Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi,  İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doktor Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ödemiş Devlet Hastanesi, Tire Devlet Hastanesi, Torbalı Devlet Hastanesi, Urla Devlet Hastanesi, Bayındır Devlet Hastanesi, Seferihisar Nejat Hepkon Devlet Hastanesi, Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi, Selçuk Devlet Hastanesi, Kiraz Devlet Hastanesi, Çeşme Devlet Hastanesi

Editör: Haber Merkezi