HABER: YÜKSEL BALCI- FOTO SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Eski Salı pazarında başlayan Fener alayı yürüyüşü, Hükümet meydanında son buldu. Gençler dev Türk bayrakları ile adeta tek vücut olarak sloganlar attılar. Yürüyüşe katılanlar, parti kimliklerini bir tarafa atarak Cumhuriyet konusunda tek vücut olarak birleştiler.

Başta CHP olmak üzere, AK partili Belediyenin tertip ettiği fener alayına büyük bir kalabalık katılırken, sivil toplum örgütleride, destek verdiler Belediye Başkanı Mahmut Badem ve eşi Nevin Badem ön saflarda kortejde yerlerini aldılar. Onuncu yıl marşı, harbiye marşı ve Türkiye’m Şarkıları ve İzmir marşıyla, Saraçoğlu Caddesi inledi. Gençler Atatürk’ün askerleriyiz, Ne Mutlu Türküm Diyene. Türkiye Laiktir Laik Kalacaktır sloganlarıyla balkonlardan büyük alkış aldılar. Mahmut Badem Hükümet meydanında yaptığı konuşmada büyük bir kalabalığın oluşmasından herkesin Cumhuriyete sahip çıkmasından memnun olduğunu belirterek herkese teşekkür etti.

Andımız Söylendi
Özellikle çocuklar andımızı söylemek için Belediye Başkanı Mahmut Badem’e başvurdular. Badem, olumlu cevap verince, çocuklar mikrofonla andımızı söylemelerine kalabalıkta iştirak etti.  Belediye Başkanı Mahmut Badem, andımızı söyleyen çocukların alınlarından öpmesi büyük alkışlara neden oldu. Yürüyüş olaysız bir şekilde dağıldı




 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi