Geçtiğimiz sene tartışmalara neden olan ve Ödemiş Belediye meclisinde hararetli tartışmaların yaşandığı Ödemiş çöp transfer alanında gece geç saatlerde çıkan yangın tüm şehri duman altında bıraktı.

Ödemiş gece yarısından itibaren duman ve kötü koku ile karşı karşıya kaldı. Vatandaşların merak içinde kaldığı durumun ne olduğu ortaya çıktı. Çöp Transfer alanında çıkan yangın sonucu duman ve koku tüm Ödemiş’i sardı.

Ödemiş için hala sorun olarak devam eden Çöp Transfer Alanı ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından halen bir çözüm bulunmadı.

Geçtiğimiz yıl büyük tartışmalara neden olan Çöp Transfer Alanı ile ilgili en son ihalesi yapılacağı belirtilmişti.


O DÖNEMDE NE YAŞANDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ödemiş Belediyesi arasından uzunca bir süre sorun yaratan Çöp transfer alanını Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem yanına belediye meclis üyelerini de alarak incelemede bulunmuş ve konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı.

Badem ; “Büyükşehir Belediyesi’ne ilk yazımızı 2014 Haziran ayında yazdık. 2015 Ağustos ayına kadar 5 defa resmi yazı yazıldı. Yazının bir tanesi de sayın Başkan Aziz Kocaoğlu’na kişiye özel olarak yazıldı. Mart meclisinde kendim sözlü ifade ettim, kayıtlara geçti. İlgili daire müdürlerim, Büyükşehir Belediyesi’nde 20’nin üzerinde ilgili daire başkanlarıyla konuştu. 18 ayda çöpün transferine sıra gelmedi mi? Derdimizi anlatmak için daire başkanını aradım. Bizimle bağlantı kuran yok. 10-15 gün önce sayın Aziz Kocaoğlu’nun özel kalemini bizzat ben arayarak randevu talep ettim. Bu konuyu görüşecektim. Randevu verilmedi.”  

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Güldürür konuyla ilgili olarak ; "Konuyla ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi yılbaşına kadar olan süreç için çöp taşınmasıyla ilgili olarak Pazartesi günü ihale dosyasını ilgililere teslim edecek. Aynı hafta içerisinde ihale yapılacak. Sonrasında ise gelecek 3 yılın çöp transferiyle ilgili ihale yapılacak. Dolayısıyla sorun ortadan kalkacak. İhale sürecinde yerel yöneticilerin yaptığı olumsuz açıklamalar, üzüm yemekten çok bağcıyı dövmek yönünde yaklaşımlardır" sözleriyle yanıtlamıştı.

Tartışmaların ardından 1 yılı aşkın süre geçmesine rağmen bit türlü çözüme ulaşamayan, Ödemiş Çöp transfer alanında dün gece çıkan yangın Ödemiş’te ağır bir koku ve dumana neden oldu.

Çöp transfer alanında yangın çıkma ihtimali ilerleyen günlerde de devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi