HABER: GAMZE ONAN



Ödemiş CHP İlçe Örgütü Ödemiş hükümet meydanında bulunan Atatürk heykeli önüne çelenk bırakarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik bayramı nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Zülal Ekiz tarafından okundu. Düzenlenen çelenk sunma törenine CHP İlçe Başkanı Nazan Dönmez, Eski ilçe Başkanı Hikmet Güriş, CHP’li Belediye Meclis üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Dalar ve çok sayıda partili katıldı.

“23 Nisan Dünya’da kutlanan tek çocuk bayramıdır”

CHP yapılan basın açıklamasında; “23 Nisan Ulusal tarihimizde büyük bir dönüm noktası ve Türk Ulusunun kendi bağımsızlığını eline aldığı gündür. Egemenliğin kayıtsız, koşulsuz ulusa ait olduğu yönetim biçimi, Türkiye Cumhuriyeti’ne yurttaşlık bağı ile bağlı olan herkese birey olma olanağı sağlamış ve bunun sorumluluğunu da yüklemiştir.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı egemenliğin ilan edildiği ve Büyük Önderimiz Atatürk’ün çocuklarımıza hatta tüm dünya çocuklarına armağan ettiği tek çocuk bayramıdır.”

 “ CHP Laik Türkiye’nin teminatıdır”    

CHP’nin Cumhuriyetin ve demokrasinin; Ulu Önderimiz Atatürk’ten aldığı ilhamla sigortası olduğuna dikkat çekilen basın açıklamasında “Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün ve bağımsızlığının güvencesi, ulusumuzun sahip olduğu egemenlik hakkıdır. Ancak ülkemiz üzerinde, mevcut siyasi iktidar ortaklığıyla oynanan oyunları görüyoruz. AKP ve yandaşları tarafından bağımsızlık onurumuza yapılan saldırıların nedenini sindirme siyasetiyle eş zamanlı olarak yürütülen, ivme kazandırılan süreçleri ve anayasal değişiklikleri Cumhuriyet Halk Partisi olarak biliyoruz. CHP ülkemizde 13 senede yaşananların gerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, gerek il ve ilçe teşkilatımızda, gerekse meydanlarda ve sokaklarda her zaman takipçisi oldu. Bu bağlamda Cumhuriyetin ve demokrasinin; Ulu Önderimiz Atatürk’ten aldığımız ilhamla sigortası ve teminatı olmaya CHP olarak devam edeceğiz.”

 

“CHP’nin en temel görevi çocuk istismarı ihmalini önlemektir”

13 yıldır yaşanan çocuk istismarını söylemeye dillerinin varmadıklarını belirten CHP’liler “13 senelik AKP iktidarında maalesef ulusal egemenliğimiz tehdit altındadır. Çünkü birçok ulusal değerimizi yabancılara satmaktan utanç duymadıkları gibi, bakanları ve vekilleri aracılığıyla kendi sermaye ortaklarına da, ülkemizi peşkeş çekmişler; ye kürküm ye mantığıyla çocuklarımızın, gençlerimizin ve kadınlarımızın gelecek ve yaşama haklarıyla oynamışlardır.13 senelik AKP iktidarında yaşanan çocuk istismarının CHP Ödemiş İlçe teşkilatı olarak söylemeye bile dilimiz varmıyor. Şu kadar söylüyorum ki çocuk istismarında bu karanlık AKP iktidarında yüzde yüzün üzerinde bir artış yaşandığı gün yüzü gibi aşikârdır. Ve bizim CHP’nin en temel görevlerinden bir tanesi de geleceğimiz olan çocuklarımızın istismarı ve ihmalini önlemektir.”

“Ulusal egemenliğimizi kazandıran Atamızı daha çok özlüyoruz” 

Mustafa Kemal Atatürk ve Mücadele arkadaşlarını minnetle andıklarını belirten CHP ilçe Örgütü “CHP olarak bağımsızlığımızı ve ulusal egemenliğimizi kazandıran Atamızı daha çok özlüyor, O’na ve mücadele arkadaşlarına daha çok minnet duyuyoruz. Sadece söylemlerimizle değil eylemlerimizle de sözümüzün arkasında durmaktayız. Bütün varlığımızı Cumhuriyeti’nize Atatürk ilke ve devrimlerine, ulusal bağımsızlığımıza feda etmeye hazır olduğumuz mevcut siyasi erk tarafından bilinmelidir. Bu duygularla geleceğimizin güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi