10 Ocak Dünya Çalışan gazeteciler günü nedeniyle ilk kutlama, sabah kahvaltısıyla CHP ilçe binasında yapıldı. Saat 10.00’da verilen kahvaltıya Ödemiş’te ki mahalli ve ulusal basın temsilcileri katıldılar. İlçe Başkanı Nazan Dönmez ve CHP kadın kolları üyelerinin hazırlamış olduğu kahvaltı gazeteciler tarafından takdirle karşılandı.

İlçe Başkanı Nazan Dönmez, ilçe yöneticileri ve kadın kollarının katıldığı, kahvaltıda konuşan başkan Nazan Dönmez, “Çalışan emekçi gazetecilerin günlerini kutluyorum. Bundan sonra umuyorum ki yazdıklarından dolayı, hiçbir gazeteci tutuklanmaz, cezaevine konulmaz. Özgürce düşüncelerini ifade edebilecekleri, bir Türkiye hayal ediyorum. Cezaevinde tutuklu bulunan gazeteciler, hepimizin dostu. Onlarında en kısa zamanda cezaevinden tahliye olmalarını umut ediyorum. Bundan sonra bu tür olayların yaşanmamasını arzu ediyorum. İyiki varsınız. Sizler bizim gözümüz kulağımızsınız. ”

Gazeteciler adına DHA temsilcisi Yüksel Balcı,” Hepinizin çalışan gazeteciler gününü kutluyorum. Sağlıklı bir şekilde önümüzdeki yıllara çıkalım. Dileğim budur. Bize değer veren başta CHP İlçe başkanı Nazan Dönmez ve yönetimine, kadın kollarına teşekkür ediyorum. Gazeteci arkadaşlarımızın hiç birinin kötü bir niyeti yok. Hepsi, Ödemiş’in lehine haberler yaparak, Ödemiş’in sorunlarını kamuoyuna taşımaktadır. Gazetecilik zor bir meslektir. Bu cefakâr insanlar, tüm sıkıntıları bir tarafa bırakarak vazifelerini en iyi şekilde yapmaktadır. Kendilerini bu çalışmalarından dolayı, çalışan gazeteciler gününde kutluyor başarılarının devamı diliyorum.”

Daha sonra Ödemiş Öğretmenevi işletmecileri tarafından çalışan gazeteciler günü nedeniyle, gazetecilere bir öğle yemeği verildi. İşletmeciler adına Arif Gönülalan, “"Dünya Çalışan Gazeteciler Gününde verdiğimiz yemek davetine katılarak, bizleri onurlandırmanızdan dolayı şahsım ve kurumum adına teşekkür eder, ömür boyu sağlık mutluluk ve bol haberler dilerim” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi