CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik dün parti binasında partililerin katılımıyla istifa ederek Milletvekili aday adaylığının açıklamasını yaptı. Düzenlenen basın açıklamasında Eski Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz ve Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk çok sayıda partili ve İzmir Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdal, Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa’da destek verdiler.

7 Haziran 2015 yılında yapılacak Milletvekilliği öncesi CHP’den aday adaylığı için tek tek istifalar gelmeye başladı.

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birliğin dışında istifa eden, isimlerin arasında şu isimler yer alıyor; CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç,  CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Levent Çılı, İzmir İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu, Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı, Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, Güzelbahçe İlçe Başkanı Adnan Arslan.

CHP İlçe Başkanı Mehmet Birlik adaylığını açıklamasının ardından yaptığı açıklamada, “43 yıldan beri partinin çeşitli kademelerinde çalışıyorum. 23 yaşında köyüm olan Yeniköy’de kooperatifçilik yaptım. Bunun sonrasında CHP’de 43 yıl boyunca siyaset yaptım. Aday adaylığımda en büyük etkeni çiftçilerimizin desteği çekti. Küçük Menderes Bölgesi dünyanın en verimli tarım arazilerine sahip, en önemli ürünlerini yetiştiren bir bölge olarak biliniyor.

Ben de bu bölgede çiftçilik yapıyorum. Arkadaşlarım sürekli olarak, bana ya sen aday ol ya da aday bul dediler. Sonunda kimse aday olmayınca ben aday oldum.

Milletvekili seçildiğim takdirde, çiftçinin ve hayvancının sendikasını kurmak için çalışacağım. Çünkü; yıllardan beri çiftçinin ve hayvancının bir savunucusu yok. Ben orada çiftçinin ve hayvancının sesi olacağım. Beni destekleyeceğinize bütün kalbimle inanıyorum, hepinize teşekkür ederim.”



Yeni Başkan Nazan Dönmez mi?

Mehmet Birlik’ten sonra ilçe başkanlığına en yakın isim, yönetim kurulu üyesi Nazan Dönmez'in ismi geçiyor. Dönmez '' Esasında ben böyle bir şeyi istemiyorum ancak arkadaşlarım ısrar ediyor, Yönetimde bu işi yürütecek birçok arkadaşım var. Yönetim kurulumuzun bu konuda vereceği kararı saygıyla karşılarım.”

Editör: Haber Merkezi