Türkiye Belediyeler Birliği, Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Akademi’nin birlikte organize ettiği “Kırsal Çevrede Bütüncül Koruma ve Ekolojik Yaklaşımlar: Birgi” konulu sempozyum Ödemiş Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ödemiş Belediye Kongre merkezinde başladı.

Tarihi Kentler Birliği’ne üye belediyelerden yaklaşık 50 katılımcının yer aldığı sempozyumun ilk toplantısına ilçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı A.Mahmut Badem ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Açılış ’ta Birgi ÇEKÜL Temsilcisin Emin Başaranbilek bir aç

Ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; “Kurucusu olduğumuz Tarihi Kentler Birliği bizlere, kültürel miras bilinci ve korumacılığını yerleştirdi. Bu konuda gelecek nesiller bizlerden daha çok şanslı. 2004-2009 belediye başkanlığı dönemimde ÇEKÜL Vakfı Başkanımız Sayın Metin Sözen’in desteği ile kentimizdeki korunması gerekli yapıların restorasyonlarını yapmaya çalıştık. Şimdi Türkiye çapında örnek olarak gösterilebilecek kapasitede olan Yıldız Kent Müzesi bu çalışmalarımızın bir örneğidir. Müzenin restorasyon çalışmaları 2009 yılında tamamlandı, önceki dönem belediye yönetimi de burayı Kent Müzesi haline dönüştürdü. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ÇEKÜL Akademinin bu eğitim çalışmaları gençlerimize öncülük edecek. Sevdanızın yerine ulaşmasını diliyorum. Bu sevda ülkemizin dünle bugünü, bugünle yarını bir araya getirecek sevda olacaktır. Başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Ödemiş Kaymakamı Ateşoğlu “Ödemiş’te Birgi gibi tarihi yapıların bol olduğu bir beldenin korunması adına bu tür çalışmaların yapılması mutluluk vericidir. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesi kutluyorum.”

Toplantı öğleden sonra yapılan konuşmalarla devam etti.

Düzenlenen etkinlik , 8-10 Nisan tarihleri arasında Ödemiş ve Birgi’de devam edecek.

Editör: Haber Merkezi