HABER: NAZİF HARUPÇU


Ödemiş Belediyesi ile Belediye hizmet-iş arasında imzalanan protokolle, işçilere 2015-2016 yılında kadrolu işçilere zam yapıldı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Belediyesinde çalışan kadrolu işçilere, sendika ile yapılan anlaşmanın ardından yapılan zam müjdesini Belediye YSE şantiyesinde verdi.

Yaklaşık 110 kadrolu Belediye işçisinin yararlandığı 2015-2016 ve 2017-2018 yıllarına ait 2 yıllık zam konusunda sendika ile yapılan anlaşmanın müjdesini veren Belediye Başkanı Mahmut Badem şunları söyledi,

“Ben Belediyemizin içinde bulunduğu imkânlar çerçevesinde, Bu arkadaşlarımıza yüzde 7 verdik. Vermek istediğimiz en üst seviyeyi vermeye çalıştık. Geçtiğimiz yıllarda taşeron işçilerimiz bilirler, maaşları 80-90 gün geriden gelmekte idi. Sağlıklı maaş almakta bile zorlanıyorlardı. Ödenebilen miktarı alabilmek her şeyden önemli olsa gerek. İnşallah O sorunlar geri dönmemek üzere geride kaldı. Kadrolu işçilerimize verdiğimizle birlikte önümüzdeki günlerde toplu sözleşme yapacağız. Bununla ilgili tören düzenleyeceğiz. Ben bir müjdeyi vermek üzere bir arada olalım istedim. Taşeron üzerinden çalıştığımız ve Dörtte üçünü teşkil eden, O grup arkadaşlarımız için gerçekten ciddi çalışmalar devam ediyor. Size verdiğim sözler nasıl yerine geldiyse, Son hamle karayolları işçileridir. Çok kısa zamanda burada halay çekeceğimiz günler olacak. Yüzde 7 ile geldiğimiz noktada Belediyemize 600 bin lira üzerinde bir yük aldık. Sözleşme için yapılan toplantının barış içerisinde geçmesi hepimiz için önemliydi. Ama en önemli şeyi taşeron işçilerimiz için söylüyorum. Onlar için gereken her şeyi yapacağız. İş kur aracılığı ile mevsimlik ya da sezonluk dönemlerde çalışan işçilerimiz içinde, taşeron için eleman alacaksak, Bu işçilerimizden tahsisi yapacağız. 74 köy ve 9 belde de ile 99 mahalle olduk ama elimizdeki daha az ekiple buralara da rahatlıkla ulaşıyoruz. Sizlerin de Kamu çalışanı için daha önemli. Her arkadaşımız daha dikkat ve özen göstersinler. Bizimle beraber çalışan ve emeğini esirgemeyen arkadaşlarımızla, çalışmayanları bir tutmak elbette mümkün değil. Herkes Ödemiş Belediyesine yakışır şekilde çalışmalarını sürdürsün” dedi.

Editör: Haber Merkezi