HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Düzenlenen iftar programına Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Garnizon Komutanı (Askerlik Şubesi Başkanı) Asteğmen Umur Kılıç, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, eşi Nevin Badem, Ödemiş Jandarma Komutanı Mustafa Hüyüktepe, Ödemiş Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Ödemiş AK Parti İlçe Başkanı Şerif Delibalta, Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu, belediye meclis üyeleri, Ödemişli şehit ve gazi aileleri katıldılar.

Yapılan duaların ardından ilk konuşmayı Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu yaptı
Aktaşoğlu, “  Şanlı tarihimiz şehit ve gazilerimizin yazdığı destanlarla doludur. Çanakkale Savaşları ve Kurtuluş Savaşımızın şehit ve gazileri, bunun en güzel örneğidir. Vatanı uğruna ölümü göze alan insanımız, ordumuz, zaman zaman dünya barışını korumak adına da Kore’de Kıbrıs’ta Bosna’da Afganistan’da ve bir çok yerde görev almıştır. Bizleri diğer milletlerden ayıran en önemli özellik şehitlik ve gazilik müessesine kattığımız anlam ve değerdir.

Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazilerimize, şehit, malul ve gazi yakınlarına terörle mücadele sırasında kahramanca mücadele eden malul gazilerimize şükranlarımızı sunuyor. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, “ Bu mübarek Ramazan gününde günahların bağışlandığı birlik ve beraberliğin doruğa çıktığı sevginin artığı, karşılıklı hoşgörünün dorukta olduğu bu günde biz istedik ki her yıl olduğu gibi birkaç yıldan beri yaptığımız gibi yine bir Ramazan akşamında sizlerle birlikte olalım çok sık yapamadığımız ama gönül bağımızın olduğu gönüldaş olduğumuz, gönlümüzle yanınızda olduğumuzu bildiğiniz halde biz istedik ki bir akşam yemeğinde sofrada sizlerle birlikte olalım istedik” dedi.

Türkiye’de en fazla gazi sayısına sahip ilçelerden biriyiz
Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, “  Ödemiş Kaymakamı olarak dışarılarda başka arkadaşlarımızla yaptığımız konuşma ve sohbet esnasında övünçle bahsettiğim konulardan bir tanesi de Türkiye’de en fazla gazi sayısına sahip ilçelerden biri olmamızdır. Bu Ödemiş için bu topraklarda yaşayan insanlar için ne kadar övünseler az bir güzelliktir, duygudur. Bizde böyle bir ilçede idarecilik yapmaktan büyük bir zevk ve gurur duyuyoruz. Bu gurur günlerinin bazılarını Ramazan münasebetiyle her yıl belediyemiz sayesinde emeği geçenler sayesinde birlikte güzel bir akşamı daha geçiriyoruz.  Bu akşamda birbirimizi görüyor ve tanıyoruz. Varsa isteklerimizi söylüyoruz. Ama bu birlikteliğin manevi havasını hep birlikte yaşıyoruz. Sizler bu ülke için bizler için canlarını vücutlarını düşmana karşı siper ederek, şu güzel akşamı yaşamamızı sebep olan insanları bize emanetlerisiniz Allah onlara rahmet eylesin yaşayan gazilerimize de uzun ömürler versin. Ailelerine de uzun ömürler versin ve o şehitlerimizin gazilerimiz manevi hazından yararlanma imkânı versin Atatürk’ünde dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti İlelebet payidar kalacaktır ” dedi.





Editör: Haber Merkezi