Ödemiş Belediyesi tarafından Ahrandı Restoranda organize edilen yemeğe Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı ve İnönü Mahallesi Muhtarı Nihat Savuran ’ın yanı sıra Ödemiş’te bulunan 99 Mahalle muhtarı ile Ödemiş Belediye Başkan yardımcıları ve Belediye Meclis üyeleri katıldılar.

Burada ilk konuşmayı Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı ve İnönü Mahallesi Muhtarı Nihat Savuran yaptı. Savuran, “Bilindiği Üzere 19 Ekim 2015 tarih ve 11 sayılı Başbakanlık genelgesi ile 19 Ekim “muhtarlar günü” olarak ilan edilmiştir. Bu yıl muhtarlar günümüzün 4.yılını kutlamaktayız. Kutlama programı çerçevesinde bugün görevi başında iken sağlık nedenleri sebebiyle vefat eden iki muhtarımızın kabirlerine ziyaret gerçekleştirdik. 2019 Yerel seçimlere yaklaşık olarak 5 ay gibi kısa bir süre kaldı. Aday olan muhtarlarımıza bugünden başarılar dilerim. Ve gelecek yıl inşallah hep birlikte yine burada başkanımız Mahmut Badem’in başkanlığında bu günümüzün 5. yılını kutlarız. Şimdiden yerel yönetimlere aday olan Belediye Başkanlarımıza, Meclis üyelerimize ve tüm muhtar arkadaşlarıma başarılar dilerim. Bu güzel günümüzü kutlama programında Belediyemizin tüm imkânlarını bize açarak maddi manevi desteğiyle bizim her daim yanımızda olan Sayın Belediye Başkanımız Mahmut Badem’e kutlama programının hazırlanması, planlanması ve yürütülmesinde sürekli bizlerle birlikte olan Kaymakamlık Yazı işleri Müdürümüz Mahmut Yeniay ve Belediye Muhtarlık işleri müdürümüz Şerif Şen’e teşekkür eder, siz değerli Muhtarlarımızın gününü şimdi den kutlarım” dedi.

Badem, “sizlerle birlikte olmaya çalışacağım”

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Kıt imkânlarımızla, 99 Mahalle Muhtarlarımızla birlikte olmaya çalıştık. 99 Mahalle Muhtarlarımızın hiç birinin benim mahalleme girilmedi veya şu eksik kaldı gibi şeyler söylemeye şansının kalmadığını düşünüyorum. Vatandaşlardan doğrudan gelen talepleri alacağım. İnşallah önümüzdeki 5 yılda yeniden sizlerle birlikte olmaya çalışacağım. Yine sizlerle birlikte yol arkadaşlığı yapmaya devam edeceğiz. Şu anda kullandığımız belediye binası 1950'lerden kalma adalet sarayı idi. Bu binayı İlçe Milli Eğitim'e vereceklerdi. Bir şekilde bu binanın kullanımını aldık. İçinde ufak bir restorasyon yaparak belediye binasına dönüştürdük. Bugün bir belediye binasının bu şehre maliyeti 14 milyon lira. 14 milyon lirayı ben niye belediye binasına harcayayım? 14 milyonum olsa gider mahallemde taş döşerim, vatandaşım yararlanır. Şimdi trenle gelen, minibüsle gelen, bisikletle gelen kolayca belediyeye ulaşabiliyor. Bu dönemle ilgili 'Ne yapıldı ki?' diye soruyorlar. Onlara ben de soruyorum; 'Ne yapılmadı ki?' Beklentileriniz talebiniz ne onu söyleyin. Biz de onu yapalım" diye konuştu.

"Şimdiye kadar kilit taşıyla, asfaltıyla, sathi kaplamasıyla Ödemiş'te toplam 1 milyon metrekare yüzey kaplaması yaptık. İlçe merkezindeki bile eve dikenlerinin olduğu, toz içindeki sokakları sağlıklı hale getirip kaldırım yaptık. Buna ek olarak yapacağımız çalışmalarla bu rakam 1,5 milyon metrekareye ulaşacak. 385 kilometre yeni üretim yolu açmışız. Kimsenin giremediği dağ yollarını ilçeye kazandırmışız. 693 kilometre yolun bakımını yapıp, rehabilite ettik. 32 kilometre sulama hattı döşedik. 11 mahallemize ortak kullanımlı halı saha yaptık. Rahvan at yarışları için ilçeye bir hipodrom kazandırdık. Ortak kullanımlı 12 düğün salonunu hizmete açtık. 19 tane yeni park ve 10 fitness grubunu ilçeye kazandık. Üç Eylül Mahallesi'ni yeni bir düğün salonu ve taziye evine kavuşturduk. Kantarcı'daki mahalle evi olarak tasarlanan yeri Sosyal Etkinlik Merkezi'ne dönüştürdük, çocuklarımız derslerini orada yapmaya başladı. Hanımlar Lokali'nin temelini attık. 230 mahalle fırını kurduk. Emmioğlu Mahallesi Gençlik Caddesi'ne içinde sürekli açık geleneksel oyuncaklardan oluşan sergi ile müze ayarında bir yer kazandırdık. Fuar alanının üstünün kapatılması projesini hayata geçirecektik ancak müteahhit battığı için o proje kaldı. 16 bin öğrencimizi sinemayla buluşturduk. 30 yıl boyunca okul yeri sıkıntısı çekilmesin diye 17 okul yerini hazır hale getirdik. Bunların tapularını da dönemim bitmeden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sunacağım" dedi.

Editör: Haber Merkezi