Ödemiş Belediyesi 2016 yılı ilk meclis toplantısı Ödemiş Belediyesi yeni hizmet binası meclis salonunda yapıldı. Biri ek gündem maddesi olmak üzere 17 maddenin görüşüldüğü meclis gündeminin ilk maddesi Gölcük gölü kenarında reaksiyon projesi kapsamında göl kenarında bulunan pazar yerlerinin kaldırılması konusu oldu. Pazaryerleri hakkında yönetmeliğin 7.maddesi göre oluşturulan Pazar yeri komisyonunca incelen yazı mecliste yapılan oylama sonucunda komisyona geri gönderildi. Gündemin ikinci maddesi Ödemiş Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmeliği taslağının incelendiğine dair hukuk komisyonun kararı meclis üyelerinin çoğunluğunun oyu ile kabul edildi.

Ödemiş Belediye meclisin bir başka gündem maddesi olan Ödemiş Kent Konseyi Başkanlığı tarafından 4. Genel kurullunda alınan kararın plan bütçe imar ve hukuk komisyonuna gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi.

DOĞAL GAZ ÇALIŞMALARINA TAM GAZ DEVAM

Gündemin önemli maddeleri arasında yerini alan Doğal gaz dağıttım projesi kapsamında gaz arızanın sürekliliğinin sağlanması amacıyla 13 adet 3 x4 ebatlarında bölge regülâtörü yerlerinin 1/1000 ölçekli uygulama imar planın işlemesine dair karar yapılan oylama ile kabul edilerek imar komisyonuna gönderildi. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ; “ Ödemiş Belediyesi olarak en büyük hedeflerimizden bir tanesi Ödemiş’e doğalgaz getirilmesiyle ilgili çabalarımızdı. İzmir Gaz tarafından doğal gaz dağıtım kapsamında gaz arızanın sürekliliğinin sağlanması amacıyla 13 yer talebinde bulundu.”dedi.

Hürriyet Mahallesi Beşgöz Caddesi 64 pafta 500 ada 3 parselde bulunan kısmının kamulaştırılmasına dair imar Komisyonuna havale edilmesine dair verilen karar meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Ödemiş Belediyesi bünyesinde hizmet veren binalarda haberleşme alt yapısının standart uygun yapılması ruhsata dahil her türlü bina ve sitelerin dahili tesisatı projesinin onaylanması için Türk Telekomünikasyon A.Ş adına yapılması ve protokol imzalanması için Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’e mecliste yapılan oylama kararıyla yetki verildi.

 Gündemde önemli maddeler arasında  yerini alan Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü “İntörn Ebe Eğitim uygulama projesi kapsamında  Ege Üniversitesi öğrencileri 10-16 kişilik öğrenci grubu Ödemiş Devle Hastanesinde staj yapacaklar.Öğrencilerin barınma ve sabah kahvaltısı Ödemiş Belediyesi kız öğrenci konuk ev, tarafından karşılanacak.

DENETİM KOMİSYONU BELİRLENDİ

Ödemiş Belediyesi denetim Komisyonu görev alacak üç meclis üyesi için AK Parti’den İpek Yılmaz ,Selahattin Kundak,Abdulkadir Karaerkek,Selahattin Kundak yapılan oylama sonucunda 29 oy CHP’li Belediye Meclis  Üyesi Sezer Türkmenoğlu 27 Ali Demirel ise 28 oy alarak denetim komisyonunda görev almaya hak kazandılar.

Ödemiş Belediye Meclisine ek gündem maddesi olarak gelen Ödemiş Belediyesine devredilen 27 adet cami lojmanın müftülüğe tahsis edilmesi konusunda oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

EMEKLİLERE EV MÜJDESİ

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem dilek ve temenniler bölümünde Ödemiş Belediyesi çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ödemiş Belediyesi ve  TOKİ işbirliği ile emeklilere konut edindirme projesi kapsamında Ödemiş Belediyesi giriş katında ön kayıt masası oluşturulduğuna dair meclis üyelerine bilgi verdi. Başkan Badem ön kayıt başvurusunun 5 Şubat tarihinde son bulacağını başvuruda bulunmak isteyen emeklilerin SGK alınmış belgeyle başvuruda bulunulacağını belirten Badem ; “Bu çalışma sadece Ödemiş Belediyesi tarafından yürütülmektedir. Bunun dışında dernekler tarafından yapılan çalışmaların hiç yasal hükümlülüğü yoktur ”dedi.

ORGANİZE SANAYİ ELEKTRİK ALT YAPI İHALESİ VE DOĞAL GAZ BORU HATTI İHALESİ YAPILDI

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem doğal gaz ile ilgili olarak İzmir Gaz Firması ile Tire –Ödemiş doğalgaz boru hattı ihalesinin tamamlandığını müjdesini meclis üyeleriyle paylaştı. Başkan Badem müjdelerine Ödemiş organize sanayi bölgesinin alt yapıdaki son adımlarından biri olan elektrik alt yapısının ihale sözleşmesinin imzalanmasıyla devam etti.

Başkan Badem Gölcük göl çerçevesinde reaksiyon çalışmalarının yapıldığını belirtti. Ödemiş Belediyesi  bünyesinde Bayır Bucak Türkmenleri için yardım toplama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

BİRGİ JANDARMA KARAKOLU VE ATIL DURUMDAKİ YAĞ FABRİKASI KAMULAŞTIRILIYOR

Birgi Mahallesinde bulunan tarihi jandarma karakolu ve tescilenen yağ  fabrikasıyla ilgili olarak ÇEKUL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sonen kamulaştırma için Ödemiş Belediyesine destek verdi.

15 TATİLDE ÇOCUKLAR TRENLE EĞLENECEK

Ödemiş 125 kültür park içerisine kurulacak trenle kültür park içerisinde 15 tatilde öğrencilere tur düzenlenecek.

Ödemiş Belediye Meclisi CHP grubu adına söz alan Mustafa Güldürür ; “2016 yılının herkese mutlu huzurlu ve barış getirmesini CHP grubu olarak diliyor.Herkesin yeni yılını kutluyoruz” dedi

Ödemiş Belediyesi Ak Parti grubu adına söz alan Özlem Katırcı ;  “ AK Parti grubu olarak herkesin yeni yılını kutluyoruz.”dedi

MHP Ödemiş Belediye grubu adına söz alan Ceyhun Kınlı ; “Ben MHP grubu adına şehit haberleri almadığımız ülkemizde huzurun olduğu bir yıl diliyorum.”dedi.

Editör: Haber Merkezi