Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü salgın hastalıklara karşı kentte vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor. Kamu ve belediye hizmet binaları, toplantı salonları, sosyal tesisler ve toplu taşıma araçlarında dezenfeksiyon çalışmaları program dahilinde gerçekleştiriliyor.

Dünyada küresel salgın olarak ilan edilen, Salı günü de Türkiye’de görüldüğü Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulan Koronavirüs (KOVİD 19) tehlikesi nedeniyle Ödemiş Belediyesi önlemlerini artırdı. Bir süredir kentteki çocuk oyun gruplarında ve okulların genel kullanım alanlarındaki dezenfeksiyon çalışmalarının yanı sıra Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce belediye hizmet binaları, toplantı salonları, sosyal tesisler ve şehir içi minibüsleri gibi halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda  insan sağlığını koruyan doğayla dost ürünlerle dezenfeksiyon çalışması yapıldı. Kentteki tören programlarına ev sahipliği Belediye Kültür Merkezi büyük salondan başlayan çalışmada sosyal tesisler ve şehir için minibüsler dezenfekte edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde düzenlenen çalışmaların program dahilinde kentteki diğer ortak kullanım alanlarında devam edeceği belirtildi.

Başkan Eriş: “Son gelişmeler sonrası önlemlerimizi artırdık”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Her şeyin başı sağlık anlayışıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçtiğimiz Ocak ayında çocuklarımızın sağlığı açısından risk oluşturabilecek durumları ortadan kaldırmak üzere parklardaki oyun gruplarını dezenfekte ederek başlattığımız çalışmaların kapsamını son gelişmeler sonrası daha da genişlettik. Riski en aza indirmek adına önlemlerimizi artırdık. Her gün hareketliliğin yoğun şekilde yaşandığı belediye hizmet binalarımız, sosyal tesislerimiz ve şehir içi minibüslerimizde de çalışma başlattık. Bu çalışmalarımızı İzmir Büyükşehir Belediyemizle de koordineli şekilde kentimizdeki kamu kurumları ve diğer ortak kullanım alanlarında sürdüreceğiz. Ayrıca doğru el yıkamanın önemi konusunda vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Kişisel tedbirlerimizi de eksiksiz almalıyız” diye konuştu.

Mart ayı kapalı alan etkinlikleri iptal edildi

Ödemiş Belediyesi tarafından organize edilen Mart ayı içinde yapılması planlanan  kapalı alan etkinlikleri  de koronavirisü nedeniyle iptal edildi. Bu bağlamda Kültür Merkezi’nde yapılması planlanan söyleşi, dinleti, anma programı ve tiyatro gösterimleri yapılmayacak.

Editör: Haber Merkezi