Ödemiş Belediyesi 2014 Ekim ayı olağan toplantısı 2. bileşeni Ödemiş Belediyesi Büyük Salonda yapıldı. Yapılan Meclis toplantısında 10 maddelik bir gündem yer aldı. Gündem de plan ve bütçe komisyonu 9 sayılı kararı ilk madde olarak oylamaya sunuldu. Görüşülen Stratejik planla ilgili olarak Ödemiş CHP Belediye Meclis Üyesi Özkan Akgün stratejik planda geçen modern tarım teknikleri kullanılmasıyla küçük tarımcının yok olması maddesi konusunda şöyle konuştu. Akgün “Bu Madde aslında 25 bin çiftçi ailesini olumsuz etkilemektedir. Yapılan baraj ve göletler olumludur. Fakat yapılan baraj ve göller Ödemiş patatesi ve incirini olumsuz etkileyerek azalmasına neden olmuştur. Tarımda patatesin ve incirin azalması Ödemiş Ekonomisini 3/1 bazen de yarısı durumundadır. Bunun sürdürülebilmesi adına ilçe olarak yapılabileceklerin olabileceğini düşünüyorum.”

Konuyla ilgili olarak Başkan Mahmut Badem “Yılda 2 kez, yaz ve güz olmak üzere patates üretimi yapıyoruz. Bakanlığın patates için üs üste 2 yılda 1 ürün yerine ekim sahalarının sınırlandırılması olmasına karşın biz Ödemiş olarak, bu sistemin yüzde 25 ilâ 27 üzerine çıkıyoruz. Fazla ürünün sınırlı kalmasını patates üretimi adına daha olumlu olacağını düşünüyorum. Çiftçinin para kazanması adına ”

Mecliste öne çıkan bir diğer öneli konu ise; geçtiğimiz mecliste gündemde tartışma konusu olan İmam-ı Birgivi de giriş ücretli konusu ve Adak, Kurban kesim ve ören yeri giriş ücretleri oldu.

Konuyla ilgili olarak söz alan Ödemiş CHP Belediye Meclis Üyesi Ruhi Şenöz  “ Ören yerine giriş ücretsiz, Park yerine ayrı bir ücret koyalım dedik. Küçükbaş ve Büyükbaş hayvan kesim fiyatları aynı olsun dedi. Cumhur Şener’de Ruhi Şenöz’ün  sözlerine katıldığını belirtti.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem meclis üyelerine 10. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisinde Ödemiş’te çekilmekte olan Yeşil Deniz dizisi oyuncularının da katılarak sergileri dolaşacağını belirtti. Dizinin ilk bölümünün Cuma günü akşam Ödemiş Belediyesi Ahrandı Gazinosunda canlı yayınlanacağını belirterek, meclis üyelerini Cuma günkü canlı yayına davet etti.

Başkan Badem Selçuk’ta 81 ilden gelen Tarım il Müdürlüklerinin 10. Ödemiş Süs Bitkileri ve fidancılık sergisine katılacağını belirti.

Geçtiğimiz günlerde ulusal basın ve yerel basında yer alan Ödemiş Yıldız Kent Müzesi ve Arşivi Müdürü Engin Berber’in istifa etmesiyle ilgili olarak CHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Güldürür'ün sorusu üzerine “Bende olayı basından öğrendim. Kendisiyle Belediye başkanlığı görevine geldiğimden beri pozitif bir çalışma içinde olduk. Bizimle çalışmaktan memnun olduğunu bana yaptığı tebrik ziyarettin de dile getirmişti. Müzenin durumu şuan çok iyi. Bundan sonra yolumuza devam edeceğiz.”

CHP Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Mustafa Güldürür ’ün oradaki personel değişirse müze canlılığını yitirmez mi? sorusu üzerine Başkan Badem “Müzenin bundan olumsuz etkileneceğini düşünmüyorum. Şuan için Berber’in yerini geçebilecek bir adayımız yok. Yolumuza devam edeceğiz.”
HABER:AYŞE AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi