Kentin kültürel varlığının korunması ve yaşatılması amacıyla çalışmalar sürdüren Ödemiş Belediyesi geleneksel uygulamaların arttırılması konusunda mahalle statüsüne geçen bölgelerde mahalle fırınları yapıyor. Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Köseler, Gerçekli, Veliler, Dolaylar, Türkönü ve Bozcayaka mahallelerinde fırın yapımları tamamlanarak, hizmete sunuldu.

Gerçekli Mahallesinde tamamlanan fırını yerinde inceleyen Başkan A.Mahmut Badem, kadınların yapmış olduğu birbirinden güzel ikramları tattı.

Mahalle Muhtarı Eyüp Yalçın ve mahalle sakinleriyle fırın etrafında biraraya gelen Başkan Mahmut Badem, vatandaşların taleplerini yerinde değerlendirdi. Başkan Badem; “Vatandaşlarımızın yaşadığı yerde mutlu olması ve taleplerinin karşılanarak tüm hizmetlerimizden faydalanmasına özen gösteriyoruz. Mahalle fırınları projemizde bu çalışmalarımızdan bir tanesiydi. Talepler doğrultusunda mahallelerde fırın yapımı çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 Mahalle sakinlerinden Yüksel Aksu Ödemiş Belediyesi’ne teşekkür ederken şunları söyledi; “İmkanı olanlar kendi ev bahçelerine fırın yaptılar. Bizler başkasının bahçesinde olan fırını rahatlıkla kullanamıyoruz, çekiniyoruz. Mahallelinin ortak kullanacağı fırının yapılması hepimiz için çok iyi oldu. Herkes rahatlıkla ekmeğini, pidesini yapabiliyor. Başkanımızdan ve belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun” dedi.

Gerçekli Mahallesinin batı kısmında oturduğunu belirten Aysun Yıldız ise biz ekmek yapmak için mahallenin diğer tarafından geldik. Çok sağolun. Başkanımızdan ikinci bir fırının da bizim tarafa yapmasını talep ediyoruz” dedi. 

Editör: Haber Merkezi