Haber: Tolga KIZGIN

Ödemiş Belediyesi her bayram olduğu gibi bu bayramda da vatandaşların huzur ve mutlu bir bayram geçirebilmeleri amacıyla müdürlükler bazında çalışmalar yaparak gerekli hazırlıklarını tamamladı. Belediye Başkan vekili Halil Güler, “Kurban Bayramı süresince 99 mahallemizde hizmetlerimizi aksatmadan sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın ve şehir dışından gelen misafirlerimizin rahat ve mutlu bir şekilde bayram ziyaretlerini gerçekleştirmeleri için Ödemiş Belediyesi olarak gerekli tedbirlerimizi aldık. Görevli personelimizle bayram boyunca hizmetinizde olacağız. Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı şimdiden kutlu olsun” dedi.

Bayramlaşma Bayramın 2. günü yapılacak
Ödemiş Belediyesi’nde bayramlaşma töreni Bayramın ikinci günü yapılacağını belirten Başkan vekili Halil Güler, “Başkanlık makamında saat 11.30 ile 13.00 arasında yapılacak kutlamaya tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz“ dedi.

''Çalışanlar emeğin karşılığını zamanında alıyor''

Güler, “Çalışanların emeğine önem veriyoruz ve karşılığını zamanında alması konusunda büyük hassasiyet gösteriyoruz. Ödemiş Belediyesi bu bayramda da aynı özeni göstermiştir. İşçilerin geçmiş dönemlere ait biriken tüm alacakları geçtiğimiz aylarda yatırıldı. Kadrolu ve taşeron işçiler maaşlarını düzenli olarak almaktadırlar. Kurban Bayramı öncesinde de kadrolu işçilere, bayram ikramiyeleri yatırıldı. Taşeron işçilerin erzak paketleri de hazırlanarak, bayram öncesi teslim edilecek“ ifadelerini kullandı.

Kurban Kesim Yerleri Belirlendi
Ödemiş Belediyesi kurban kesim yerlerini, “Belediyesi Mezbahası, Belediye Kasap Hali, Güliz Kasap, Efe Konut Kurban Kesim Yeri, Yenikent Kurban Kesim Yeri, Belediye Hayvan Satış Yeri, Müftülük Sitesi Kurban Kesim  Yeri, Birgi Mahallesi İmam-ı Birgivi Kurban Kesim Yeri, Bozdağ Mahallesi Otoparkı, Kayaköy Mahalle Mezbahası, Kaymakçı Mahallesi Et Entegre Tesisi, Ovakent Mahallesi Kapalı Pazar Yeri , Ovakent Mahalle Mezbahası, Konaklı Mahalle Mezbahası, Bademli Mahalle Mezbahası, Güney Mahallesi kurban kesim yeri, Gölcük Mahallesi kurban kesim yeri, Çaylı Mahallesi Kapalı Otoparkı“ olarak belirledi.

Tüm Birimler Bayrama Hazır

Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden Fen İşleri Müdürlüğüne, Temizlik İşlerinden Zabıta Müdürlüğüne kadar tüm birimler Kurban Bayramı için çalışmalarını tamamladı. Ödemiş Belediyesi, bir program dahilinde çalışmalarını bayram öncesi ve bayram süresince de sürdüreceğini belirten Ödemiş Başkan Vekili Halil Güler, “Temizlik ekiplerimizce, Ödemişte ki tüm camilerde temizlik yapılacak.  Kurban kesimi ile ilgili dolan konteynırların hemen alınması için Biosun Ödemiş Firması tarafından ek araç tahsis edildi. Biosun Ödemiş Firması arife günü 3 ek araçla, bayram süresince ise 2 ek araçla hizmet verecek. Tatil dolayısıyla Birgi, Gölcük ve Bozdağ gibi çok sayıda ziyaretçi alan mahallelerde ekipler her gün görev yapacak. Temizlikle ilgili zabıta ekiplerince ve diğer personelin uyardığı yerlere hemen müdahale edilecek. Tüm mahallelerimizde oluşacak sıkıntılar yakından takip edilecek. Yol süpürme ekibi bayramın 2.günü çalışmaya başlayacak. Arife gecesinden başlayarak bayram sabahına kadar Hayvan Pazarı’nda temizlik yapılacak. Bayram süresince nöbetçi ekipler bulunacaktır“ ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar için Arife günü ve Bayramın birinci günü Hükümet Meydanı önünden  Zungurlu ve Ahrandı mezarlıklarına ulaşımı için ücretsiz araç temin edileceği belirtildi. Arife günü tam kadro, bayram süresincede nöbetçi ekipler çalışılacağı ve Bademli, Birgi, Bozdağ, Çaylı, Gölcük, Kayaköy, Kaymakçı, Konaklı, ve Ovaket, mahallelerine  zabıta ekipleri bulunacağı belirtildi.  

Arife günü vezneler açık olacak. Bayramın 1. günü Ahrandı ve Bademli tesisleri kapalı, diğer sosyal tesisler açık olacağı, Bayramın 2. günü ise tüm tesislerin açılacağı belirtildi.Hayvan Pazarı’nda bozuk çeşmeler tamir ettirildiğini söyleyen Güler, “Hava hortumları bayram sabahı takılacak. Bayram boyunca belediyemizce her gün nöbetçi kamyon ve kepçe görevlendirilmesi yapıldı.  Türk Hava Kurumu’na araç tahsis edildi. Kurban bayramı sürecince vatandaşların yine her hangi bir sağlık sorunu yaşamaması için kurban kesim yerleri ilaçlanacak“ dedi.

 

Selek, “Bayram, belediye emekçilerinin de hakkı”

HABERİ OKUMAK İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ...
www.yerelguc.com/gundem/selek-bayram-belediye-emekcilerinin-de-hakki-h10226.html

Editör: Haber Merkezi