HABER:GAMZE ONAN
 Ödemiş Belediyesi olarak 99 mahallede hayatın her alanında çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Başkan Badem, Ödemiş’te hayat standartlarını yükseltecek yatırımları kazandırmak için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kurs Merkezi
İlk olarak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kurs Merkezinde kurs gören öğrencileri ziyaret etti. Kurs çalışmaları hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Mahmut Badem, kentte yaşayan engellilerin her zaman yan-larında olduklarını söyledi.
Ödemiş Belediyesi engellilerin sosyal yaşantılarına katkı sağlamak amacıyla el sanatları kursu açtı. Haftanın beş günü hizmet veren kursta engelliler el becerile-rini geliştirerek, hediyelik eşyalar yapıyor.
Ödemiş Belediyesi kentte yaşayan engellilerin çalışmalarına destek olmak ve sosyal yaşantılarına katkı sağlamak amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında el sanatları kursu açtı. “15 Temmuz Demok-rasi Şehitleri Kurs Merkezi” adı verilen belediyeye ait alandaki  kurs İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenleniyor. 4 öğretmenin görev aldığı kursta, engel-lilerin el becerilerini geliştirmesi amacıyla çalışmalar yapılıyor. Kursiyerleri ziyaret eden Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; “Engellilerimizin, özel eğitimden kalan zamanlarını değerlendirmek ve el bece-rilerini geliştirmelerini istedik. Hepsinin doğru yönlendirdiklerinde neler yapabile-ceklerini biliyoruz. Öğretmenlerimizin öncülünde birbirinden güzel hediyelik eşyalar yapmışlar. Hepsini kutluyorum” dedi.
Ödemiş Belediyesi’ne ait Kızılay’ın yan tarafında bulunan alanda oluşturulan “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kurs Merkezi”nde 4 farklı kurs çalışması yapılmaktadır. Başkan Mahmut Badem; “15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın dik duruşu, milletimiz güçlü iradesiyle ülkemiz büyük bir felaketi engelledi. Yaşananların unutulmaması ve herkese aktarılması amacıyla kurs merkezinin içinde 15 Temmuz gecesi yaşananları fotoğraflar halinde sergiledik. Merkeze de adını verdik” dedi.
Başkan Badem’i karşılarında gören özel çocuklara yoğun ilgi göstererek, Badem’e ihtiyaçlarıyla ilgili isteklerini belirtiler. Özel çocuklardan Elif Başkan Badem’den evindeki yıpranmış olan merdivenlerin düzeltilmesini isterken, Ödemiş Belediyesi çalışanı Dilek Hanaylıoğlu’nun özel kardeşi Ali Hanaylıoğlu’da Badem’e kendi yaptığı aksesuarı hediye etti.
Belediye bünyesinde düzenlenen Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği koroları, gitar ve resim kursu çalışmalarını bu alanda yapmaktadırlar. Önümüzdeki günlerde açılması planlanan halk oyunları kursu da çalışmalarını bu merkezde yapacak.

Doğalgaz kullanmaya başlayan Ödemişliler
Soğuğu hissetmiyor

Basın mensuplarını kendi evinde eşi Nevin Badem ile birlikte ağırlayan Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem evinde kullandığı doğalgazın rahatlığını aktardı.

Ödemiş’in hava kirliliği sorununa çözüm olacak doğalgaz projesi Belediye Başkanı A.Mahmut Badem’in girişimleriyle gerçekleşti. Doğalgaz kullanmaya başlayan Ödemişliler, temiz hava, sıcak su ve ısıtma ihtiyaçlarında rahata kavuştu.

Belediye Başkanı A.Mahmut Badem’in en önemli projelerinden biri olan ilçeye doğalgaz getirilmesi kısa bir sürede hayata geçti.  2016 yılının ilk aylarında başlayan çalışmalar sonucunda Ödemişliler 2016 Kasım ayından itibaren doğalgazı kullanmaya başladı. Ödemişliler soğuk havada, doğalgaz kullanmanın rahatını yaşıyor.

 Doğalgaz kullanıcılarından bir olan Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, doğalgazın kullanım rahatlığını evinde konuk ettiği basın mensuplarına anlattı.

Başkan Mahmut Badem; “İlçemiz coğrafi konumu nedeniyle her yıl kış aylarında artarak devam eden hava kirliliği ile karşı karşıya kalıyor. Dolayısıyla solumun hastalıkları da artıyor. Bu sorunun çözümü temiz enerji kullanımı, yani doğalgazdı. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın desteği ile Ödemiş’e doğalgaz getirilmesi sağladık. Vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi, temiz ve güvenilir enerji kullanımını sağladık” dedi.

Doğalgazın büyük bir rahatlık olduğunu belirten Başkan eşi Nevin Badem; “Doğalgaz ile evimizin her yeri sıcacık. İstediğimizde sıcak su kullanabiliyoruz. Özelikle mutfakta, ocak için çok daha ekonomik oldu. Tüm hanımlar bu rahatlığı hak ediyor” dedi.

Nevin Badem, doğalgaz kullandığı ocakta konuklara kahve pişirdi.

Ödemiş Belediyesi evde sağlık hizmetleri devam ediyor

Ödemiş Belediyesi Sağlık Müdürlüğü, Ödemiş Belediyesi Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından İlçe sınırları dâhilinde ihtiyaç sahibi evde bakım hastalarının, engellilerin ve bakıma muhtaç hastaların; tansiyon ölçme, pansuman, kişisel bakım, yatan hasta bakımı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem Yolüstü Mahallesinde Ödemiş Belediyesi Evde Sağlık Hizmetleri ekibi tarafından tedavisi sürdürülen Hüseyin Acar’ı ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında ekipten bilgi alarak incelemelerde bulundu.

Yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgi alan Badem şöyle konuştu ; “Ödemiş belediyesi olarak gerek Ödemiş Merkezde olsun gerekse merkeze uzak mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız olsun sağlık sorunu yaşayan vatandaşlarımızın engellilerin ve bakıma muhtaç hastaların; tansiyon ölçme, pansuman, kişisel bakım, yatan hasta bakımı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyoruz” dedi.
 
Mahallelere Halı Sahalar

Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, Ödemiş Belediyesi ve Spor Toto işbirliği ile yapım çalışmaları sürdürülen Ertuğrul, Kurucuova ve Türkönü mahalleleri ile Kızılcaavlu ve Alaşarlı Mahallelerinin ortaklaşa kullanacakları yapımı devam eden iki sentetik çim halı saha çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başkan Badem, “Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak için hayata geçirdiğimiz bu projelerimiz Ertuğrul, Kurucuova, Türkönü Mahallelerinin tam ortasında bulunan alana mahalle sakinlerimizin yararlanması için sentetik çim halı saha inşa ediyoruz. En kolay erişebilecekleri bir yer burası, buranın işletmesini de köylüye vermeye çalışıyoruz. Kızılcaavlu ve Alaşarlı Mahallelerimizin ortaklaşa kullanacakları halı sahamızda 2017 Ocak ayının 15’de tamamlanacak” dedi.

 Ödemiş Sanayi Bölgesinde sona doğru

Aralık 2015 ‘te ihalesi yapılan, Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi yapım çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem basın mensuplarıyla birlikte Ödemiş Organize sanayi Bölgesine giderek çalışmaları inceledi. Çalışmalarla ilgili olarak Ödemiş Organize Sanayi Bölge Müdürü İbrahim Dereli’den devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Badem yaptığı açıklamada ; “Ödemiş organize sanayi bölgesi 2015 kadar hiçbir şekilde hareket etmeden devam etti.2014 Haziran’ında seçimlerden sonra beni yönetim kurulu başkanlığına getirdikten sonra çalışmalara başladık. Ödemiş Organize Sanayi, Sanayi Bakanlığının ilk proje desteği verdiği yerdir. Ödemiş Organize sanayi Bölgesi sanayi bakanlığından krediyi temin ettikten sonra, alt yapı ihalesine çıktı. Diğer taraftan İZKA’dan aldığımız destekle elektrik alt yapı ihalesini yaptık. Bugün geldiğimiz noktada elektrik alt yapısı bitti. Sokaklar oturtulmadığı için sokak aydınlatma direkleri dışında elektrik alt yapısını bitti. Trafo binaları kondu ilk orta gerilim şebekesi bitirilerek kablo çekildi. Yol, su, kanalizasyon gibi alt yapıyla ilgili % 95 i tamamladık. Yeni yılda üst yapı çalışmalarına başlayacağız.1 Mayıs itibariyle firmanın süresi bitmiş olacak. Çok gurur  verici tarafı burada 46 parsel vardı birleştirmelerden sonra burayı 45 parsele düşürdük.45 tane parselin tamamı tahsil edilebilir vaziyette. Hata küçük 5.000 ve 10.00 metre karelik parsellerde sırada bekleyenler var. Önümüzdeki günlerde Şubattan sonra firmaların yer tahsislerine başlayacağız.2018 ‘den çok umutluyuz. 2018 1 yıl içerisinde proje iki yıl içerisinde inşaat süreleri olmak kaydıyla burada sanayi bacalarının tütmeye başladığını göreceğiz. Çevrede bulunan mahalleler için umutluyuz. Öncelikle buradaki insanlar sosyal güvenceli iş bulacaklar. Öte yandan Kiraz ve Beydağ içinde iş kapısı olacak” dedi.

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesine yerleşecek firmalarla ilgili bilgi veren Badem ;  “8 tane kadar mandıra türü,7-8 tane kadar süt işleme tesisi türünde var meyve sektöründen var. Organize sanayi Bölgesinde zeytinyağı ve çevreyi kirletecek tesisler olmuyor.94 yılından 2015 yılına kadar burada inekler otluyordu. Teşvik çalışması devam ediyor” dedi.

 Taşpazar 2017 sonunda tamamlanacak

Ödemiş Birgi Mahallesi Taşpazar mevkiinde çalışmaları süren restorasyon çalışmalarını yakından inceleyen Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem basın mensuplarıyla birlikte restorasyon çalışmaları hakkında yetkiliklerden bilgi aldı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Burası çok bakir bir alan, yapılan yerler kendini göstermeye başladı. İnşallah burasıda Birgi’nin diğer yerleri gibi burasıda bittiğinde kendini gösteren bir yer olacak. Çalışmalar 2017 sene sonunda tamamlanacak. Şuanda % 40 civarında restorasyon çalışması tamamlandı.”

 Gölcük istenilen değerine kavuşacak

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Gölcükte çalışmaları sürdürülen Gölcük gölü rekreasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Basın mensuplarıyla birlikte, Ödemiş Gölcük Rıhtım Cafe de yapılan çalışmaları anlatı.

 Başkan Badem ; “Gölcük daha öncede söylediğimiz gibi kabuk değiştirmeye, şekil değiştirmeye devam ediyor. Ödemiş’in gurur duyduğumuz övündüğümüz yerlerinden bir tanesiydi. Ancak yapılan kıyı düzenlemeleriyle çok daha iyi duruma gelecek. Göle doğru üç tane dükkânı yıktık. Gölü biraz daha açtık. İnsanların gölü görebilecekleri sırtlarını almış vaziyete değil önlerine almış vaziyete bir gölcük göreceksiniz. Bu sene birkaç tane daha yıkacağımızı tahmin ediyorum. Kıyı rekreasyonumuz devam edecek proje çalışılabilecek hale geldiğinde rekreasyon çalışmalarımız devam edecek. Belediyenin önüne kafeler yapacağız orası da burası gibi daha güzel mekân haline getireceğiz. Burada oyun aletlerimizin olduğu alan var buranın sol tarafında da bunları uygulayacağız. Zaman içerisinde gölü çepçevre dolaşır hale geleceğiz. Muhtemel bu sene Karşıyaka tarafından yolu düzenlersek tamamını turlayacak şekilde yürüyüş yolları oluşmuş olacak. İnce uzun bir yol bu organize sanayi, turizm, Lübbey, Bademli, Birgi’de çalışmalarla Ödemiş’in önü açmaya devam edeceğiz.”

Ödemiş Belediye Başkanı Badem Gölcük gölünde yapılabilecek olan su sporları ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini belirterek şöyle devam etti ; “Sosyal medya sayfamız da gördünüz gölde Kano, yelken, kürek yarışmalarıyla ilgili birkaç tane görüşme var. Kano yarışması ilgili görümlere neticesinde burada bir Kano yarışması yapacağız. Gölün içerisindeki izinler son noktaya geldi. Muhtemelen Ocak ya da Şubat aylarında gölün içerisinde sazlıkların temizlenmesiyle ilgili izinlerimizde çıkmış olursa orda içeri gireriz” dedi.

 

Asit ile 250 gencimize iş sağladık

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemişli gençlerine iş imkânı olan Asist merkezine ziyarette bulunarak gençlerin çalışmalarını yakından takip etti. Badem, Asist yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alarak Asist ile ilgili olarak kendisinin de Türk Telekom müdürlüğü yaptığını belirti.

Başkan Badem ; “Bizim çok övündüğümüz, çok beğendiğimiz Gürsüt ya da Karabıyık, birisi 140 kişi biriside 120 kişi çalıştırıyor. Asiste ‘de 250 gencimiz çalışıyor. Burası pırıl pırıl bir iştir. Tabi ki kolay bir iş değil zor bir iş, insanla çalışmak zor, karışışınızdakinin sinir kat sayısının ne zaman ne diyeceğini bilmiyorsunuz. Çünkü ben kendi işimden biliyorum. Ödemiş’te böyle bir tesisin kazandırılmasından gurur duyuyoruz. Kazandırılmasında katkımız olduğu için mutluyuz. Meclis kararı alırken zorlu bir süreçten geçtik. İnşallah burayı daha da büyüterek devam ederiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi