Ödemiş Belediyesi sosyal projeler kapsamında, Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde yeni bir birim oluşturarak evde sağlık hizmetleri vermeye başladı.
Belediye Başkanı Mahmut Badem konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Sosyal İşler Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Mahmut Badem, Başkan yardımcısı Şevket Akgün, Sağlık İşleri Müdürü Süleyman Çalış, Belediye Hekimi Günay Önder, bazı daire müdürleri ile sağlık personeli katıldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Ödemiş Belediyesi olarak yeni bir hizmete daha başlıyoruz bugün. Artık 6360 sayılı yasadan sonra, Biz sosyal Belediyeciliğe, Evde bakım hizmetleri bakımı noktasında insanlarımızın ayağına gideceğiz. Buradaki hedefimiz şuydu, Hükümetimizin politikaları ile sağlık güvencesi olmayan kalmadı, hastaneye ulaşamayan kimse kalmadı ama. Ancak bizim merkezin dışında 83 tane daha mahallemiz var. Bu 83 mahallemizin özellikle nüfusunun yüzde 45’nin kırsalda yaşadığını görüyoruz. Kentimize uzak mahallelerimizde, dağ köylerimizde ve mahalleye dönüşen köylerimizde, mobil sağlık hizmetinin de erişmediği noktalarda ve nüfusu çok az olan mahallerimizde, yeni bir ihtiyacın var olduğunu gördük. Bu neydi, İlçemizdeki Devlet hastanesi ile Sağlık Grup başkanlığı ile Belediyemiz hekimliği ve Sağlık İşleri Müdürlüğümüzle yaptığımız çalışma sonucunda, Küçük ihtiyaçlarının burada yapılma şansının olmadığını tespit ettik. İnsanların en küçük ihtiyaçları için 35-40 kilometre mesafeden günde 1 yada 2 kez aracın kalktığı mahallelerden kente bir pansuman için, şeker ölçümü için, bir enjeksiyon için yada kişisel bakım için gelme şanslarının olmadığını tespit ettik. Bizde Ödemiş Belediyesi olarak arkadaşlarımızın çalışmalarıyla, İl Sağlık Müdürlüğünden Halk Sağlığı merkezinden bir araç, Ödemiş Belediyesinin tahsis ettiği bir araçla şu an 2 aracımızla hizmet edeceğiz. Hemen önümüzdeki günlerde gelecek olan İl Sağlık Müdürlüğünden gelecek Üçüncü araç ile hizmet ağımızı genişleteceğiz. Bir kentin düşünün 44 mahallesi, yani yüzde 50’e yakın kısmında, Nüfuslarının az olması, bölgenin dağınık olması nedeniyle, nerede ise haftanın yarım günü hizmet gidiyordu. Ya da hiç hizmet bu anlamda gitmiyordu. Bu vatandaşlarımızın kendilerinin gelmesi zorunlu olan yerler buralar. Biz onların ayağına giderek, Burada yapılan bakımlarından sonra, gerekli teşhis ve ilaçları hekimlerince verildikten sonra, düzenli tansiyon, şeker ölçümü, kişisel bakımda yardımcı olmayı, yatan hasta konusunda bakım hizmetleri konusunda bilgilendirmeyi ve değişik danışmanlık hizmetleri ile enjeksiyon hizmetlerinin verilmesi konusunda gerekli desteği sağlayacağız. Çok önemsediğimiz ve sıcak mesajlar aldığımız bir hizmet. Bununla birlikte, Yeni doğum yapan ailelere doğumla ilgili ziyaret, vefat edeni varsa taziye ziyareti, hasta varsa ayrıca geçmiş olsun ziyaretlerimizi sürdüreceğiz.

Ödemiş’te 99 mahallede, 130 bin insanımızın en ücra dağ köyünde, Bugüne kadar sahipsiz olarak dağ köylerinde yaşayan insanlarımızın da sahibi olduğunu göstermek istedik. Bu arada giden ekiplerimiz başka bir çalışma yapacak ve köylerde Ödemiş Belediyesinin anketörleri, aile yapıları hakkında yani nüfus bilgileri, okuyan çocuklarının olup olmadığı, evlerinin fiziki durumu, sağlık sorunları, engellilerinin olup olmadığı, gelirlerinin ne durumda olduğu gibi bilgileri edinip, Onlara gerekli hizmetleri yapmak adına çalışmanın içerisinde olacaklar. Aile çok muhtaç durumda ve hiçbir gelirleri yok, evinde sandalyesi yok, koltuğu yok, Bu arada Sosyal Hizmetler Müdürlüğü devreye girecek. Çatısı akıyor, musluğu problemli. Gerçekten ihtiyaç sahibi ise evin bakım onarımını da Fen İşleri Müdürlüğümüz yapacak. Başka konuları varsa, İlgili birimlerimizle devreye gireceğiz. Hekimimiz her noktada fedakârlık yapıyor. Verdiğimiz hizmet ve onlardan alacağımız dualarla, Bu insanlarımıza sahip çıkacağız.

Yapılan hizmet insanlarımıza. Tedavi gören insanlarımız için İzmir’e günde iki kez hasta götürüp getirmekteyiz. Devletimiz dağdaki insana helikopterle ulaşıyorsa, Bizim insanımıza ulaşmamız daha basit.

Müşterek kanser taraması yapılmakta. Önümüzdeki günlerde de diş ve göz taramaları yaptırtacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi