HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem “3 Aralık engelliler günü dolasıyla Ödemiş Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizle birlikte olmak için 8. Aralık Cuma günü saat 15.00Ede İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu konseri düzenledik. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadına tanıdığı ayrıcalığı kadına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 83. Yıldönümü kutlu olsun. Gölcükteki sazlıkları kurulun izin verdiği çerçevesinde Gölcük gölünün pis görüntüsünden de kurtulmuş oldu.


7 bin konut doğalgaza kavuştu

2015 yılında Ödemişimiz çok kötü bir şekilde hava kirliliği yaşıyordu. Şu an Ödemiş’e doğalgazın bağlanmasıyla hava kirliliği de bitiyor. Ödemiş’te 7 bin konut şu anda doğalgaz kullanıyor. Ödemiş halkıyla birlikte büyük sıkıntılar çektiğimiz çukur ve toz hepsi bittiğinde geride temiz ve yaşanabilir bir Ödemiş olacak. Çocuklarımızın kaç yıldır maruz kaldıkları karbon monoksitten dolayı ne zaman hasta olacağı belli olmuyor.

Perşembe Pazarı kafeteryasının alt katında bayanlara yönelik bir spor salonu ve oyun alanı ve çocuklarımız için kreş oluşturuyoruz. Yani ailelerimiz çocuklarımızla birlikte gelip çocuklarını kreşe bırakacaklar. Buradaki en büyük hedefimiz ise annelerin spor yapmasını sağlamak ve çocuklarını da bir süre kreşe bırakarak kreşte çocukların eğitim alması, aynı işi eski garajın altına da Kuvvetlide Huzurevinin karşısındaki sağlık işleri müdürlüğünün bulunduğu zemin katta’da, aynı işi üç Eylül kültür ve Etüt merkezi dediğimiz yerde de, şu an için dört yerde yapacağız. Konuk evini Fetö’den aldığımız binaya taşıdık. Kapasitemiz her ne kadar 94 olarak görünüyorsa da 88 civarında bir kapasitemiz var. İnşallah önümüzdeki günlerde Ortaokul düzeyinde kız çocuklarımızın gerek Fen Lisesinin gerekse İmam Hatip Anadolu Lisesinin yurda ihtiyacı kalmayacak ve ihtiyaçlar azalmış olacak bir diğer Fetö’den geçen yeri ise önümüzdeki dönemde Erkek Öğrenci yurdu yapmayı başarırız.

Tenis kursumuz başlıyor
Hafta sonları 6 ve 9 yaş arası için tenis Kursumuz başlıyor. Buradaki eğitmen ihtiyacımızı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Milli Eğitimle işbirliği yaparak yapıyoruz. Özellikle uç Mahallelerimizde 65 yaş ve üstü yaşlılarımıza şeker, tansiyon ölçümü gibi sağlık taraması başlattık. Ödemiş Devlet Hastanesi ile birlikte çalışıyoruz. Bizlere Devlet Hastanesi teknik ekipmanlar sağlıyor. İl sağlık Müdürlüğü tarafından Ödemiş’e iki tane daha evde sağlık hizmetleri için araç tahsis ettik. Biri şu an hizmet veriyor. Diğeri daha gelecek ve hizmet vermeye başlayacak. Gelen araçlarla birlikte Evde sağlık hizmetleri araç sayımız 6 ya çıkmış olacak.

Çocuklar için Sinema günleri
Önümüzdeki hafta ya da yılbaşından itibaren ilkokul ve ya farklı yaşlarda çocuklarımız için sinema günleri haftanın belli bir günleri saat 09.00 ile 10.30 arası ya da 09.30 ile 11.00 arası sabah saatlerinde gruplar arasında Kültür Bakanlığın izni doğrusunda film izleyecekler. Kültür gezileri çerçevesinde muhtarlarımıza İstanbul’a kültür gezisine götürdük. Buradan gelen tepkiler ise son derece olumluydu. İstanbul Ağaç A.Ş den bize 25 bin adet soğan fidanı geldi ve dikildi. İnşallah önümüzdeki günlerde bulvarlarımız güzel olacak. Kırsal Mahallelerimizdeki düğün salonları yapıldı. Küçükören, Küre, Alaşarlı, pirinççi, Kızılcaavlu gibi mahallerimizde düğün salonları devreye girdi. Ödemiş Belediyesi olarak Yapex fuarına katıldık. Ve orada bir ödül aldık. Belediye olarakta sizler adına da çok mutluyum. Fuar alanın üstünün kapatılması konusunda ihalesi de yapıldı. Yeni yılınızın şimdi den kutlu olsun diyorum. Öncelikle ailemize ve kendimizi ülkemiz için ve dünyada yaşayan insanlarımıza sağlık, barış, mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.

MHP Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Ceyhun Kınlı ise Belediye meclisine “Çocuk trafik eğitimi” alanı yapılması konusunda bir teklif sundu. Ödemiş’in her geçen gün büyüdüğünü ve trafik sorunlarının arttığını söyleyen Ceyhun Kınlı, ağaç yaşken eğilir atasözünden yola çıkarak çocuklarımıza trafik eğitimi verilmesi gerektiğini Belediye tarafından müsait bir alana yapılacak. Minyatür trafik lambaları ve minyatür bir pist oluşturulması çocuklara trafik eğitimizin verilmesinin gelecek dönemde bilinçli bireylerin yetişmesine yardımcı olacaktır. Dedi bazı Belediyelerin bu projeyi yaptığını gördüklerini söyleyen Ceyhun Kınlı Ödemişte de böyle bir alan oluşturulsun” dedi.

Teklifinin çok güzel olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mahmut Badem MHP grubuna bu öneri için teşekkür ederken, park bahçe müdürü Seher Gözlü’ye yer araştırılması için talimat vererek, teşekkür ederek meclis toplantısını bitirdi.

Editör: Haber Merkezi