-Başkan Badem, "Biz Ödemiş'te su sorununu çözmek istiyoruz. BŞB'nin talebini kabul ediyoruz ama Onlar bizimm talebimizi kabul etmiyorlar"

Ödemiş Belediyesi Aralık ayı olağan kongresinin ardından, İZSU’ya içme suyu sondaj kuyuları açması için yer tahsisi konusunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün talebini görüşmek üzere olağan üstü toplantı yaptı.

Tek maddelik gündemde, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün, Ödemiş Belediyesi mücavir alanları içerisinde yer alan Seyrekli Mahallesi’nde açılması planlanan 8 adet içme suyu kuyusu için yer tahsisi talebi, Belediye Meclis üyelerinin katılımı ile yapılan incelemenin ardından karara bağlanması için oylama yapıldı.

Belediye Başkanı Mahmut Badem Başkanlığı’nda toplanan Belediye Meclisi, İZSU’nun talebini okuduktan sonra plan, bütçe, imar ve hukuk komisyonlarından oluşan ortak komisyonun 5 Aralık 2014 ve 4 sayılı kararını mecliste oylamak için bir araya geldi.

Oy birliğince kabul edilen tek maddelik gündemin ardından, Başkan Mahmut Badem şu açıklamayı yaptı.

Badem, “Bugün Ödemiş’te içme suyunun çözüme kavuşturulması amacıyla, yaz ayında Ödemiş’teki parkımızı tahsis ettiğimiz İZSU’nun Seyrekli Mahallesi’ndeki açacağı 8 adet içme suyu sondaj kuyusunun meclisimizden oybirliği ile geçirilerek, sorunun çözülmesi için bir araya geldik.

Diğer yandan bir başka mahallemiz olan Hamamköy’de, tarımsal sulama amaçlı sondaj kuyusunun enerji sorunun çözülmesi amacıyla yaptığımız başvuru uygun bulunmamıştır diye bize yazı gönderilerek sorunun çözümü engel olundu.

Kaldı ki, buraya yapılan 50 KW’lık trafo ve 15 KW’lık içme suyu yanında

20 KW’lık sulama amaçlı sondaj kuyusunun enerji kablolarının dahil, İZSU’nun 1 lira masrafının olmadığı tesis için sadece enerji kablosunun bağlanması yönündeki talebimiz kabul edilmemiştir.

Biz bir yandan Ödemiş’in içme ve sulama sorunlarının çözülmesi amacıyla yaptığımız girişimlerin yanında, İZSU’nun sadece enerji bağlanması noktasında yapacak olduğu bir işlem için red kararını vermesini siz değerli meclis üyelerimizin takdirine sunuyorum.

Bu konuda Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyelerimizin de üzerlerine görev düştüğü inancıyla bunu kamuoyuyla da paylaşmanın yararlı olduğunu düşünerek takdiri sizlere bırakıyorum.” dedi.

Yeni Meclis Üyesi Metin Uçar Göreve Başladı

Diğer yandan Aralık ayı Meclis Toplantısı’nın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi CHP’li Cumhur Şener’in görevinden istifa ederek, İzmir Büyükşehir Belediyesinde bir başka göreve atanmasının ardından,

Cumhur Şener’in yerine, Metin Uçar Belediye Meclis Üyesi olarak Aralık ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı’na katılarak göreve başladı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Metin Uçar’a yeni görevinde başarılar diledi.

 Haber: Nazif HARUPCU

 

Editör: Haber Merkezi