Ödemiş Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı tarafından mali destek almaya hak kazanan “Fablab-Ödemiş” projesi için İZKA ile sözleşme imzaladı. 9 Nisan Çarşamba günü yapılan sözleşme Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem ve İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban arasında imzalandı.

HERKESE AÇIK OLACAK

İZKA’nın 2013 yılı Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim Mali Destek Programı çerçevesinde 569 bin 552 TL destek almaya hak kazanan “Fablab-Ödemiş” projesi kapsamında dijital üretim ve tasarım laboratuvarı kurulacak. Kurulacak olan laboratuvardan 15-30 yaş aralığındaki gençlerin ve özellikle sanayide çalışan esnafın faydalanması planlanıyor. Ödemiş merkez ve çevresindeki eğitim kurumları başta olmak üzere, herkese açık olacak. Mesleki eğitim alan öğrencilerimizin ve genç zihinlerin teknolojik sistemleri kullanarak, tasarı aşamasından ürün oluşturmaya kadar üretim sürecinin tamamını görerek, yaratıcılıklarının ve teknik yeterliliklerinin arttırılması hedefleniyor.

DESTEK VERECEK OLANLAR

Projeye, İstanbul Kadir Has Üniversitesi, Ödemiş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi proje ortağı olarak, Madeni İşler ve Demirciler Odası ise proje iştirakçisi olarak destek verecek.

 

Editör: Haber Merkezi