Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, basın mensupları ve eşlerine Belediye Yeni Nikâh ve Kongre Merkezinde akşam yemeği verdi.
Burada düzenlenen yemeğe, Ödemiş’te yayın yapan 5 yayın kuruluşunun temsilcileri, gazete çalışanları, köşe yazarları ve ulusal medyanın temsilcileri katıldı.
Yemekte konuşma yapan Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Bu akşam 76 civarındaki arkadaşımızın hepsi davetimize katıldığı için teşekkür ederim. Bu kadar emekçi dostum olduğunu görmek beni mutlu etti. Bir gazetenin hazırlanmasında, haberi yapanlar, dizgiyi ve baskıyı hazırlayanlar ve bu yayınlanan gazeteyi ayağımıza kadar getiren cefakâr ve vefakâr dostlarımızın yaşadıkları zorlukları, sıcak soğuk, yağmur, kış demeden bize her gün günlük olarak sunmaları takdire şayandır.
Demokrasinin vazgeçilmezi olan mutlak ve mutlak yazılı ve görsel basının, Özgürce, dilediği gibi, gerçekleri doğru ve objektif aktarması önemli.
Bazen söylüyorlar, Bağımsız yargı kuruluşu, Bağımsız yayın kuruluşu diye. Bağımsız ve tarafsız olduğunuz sürece, Tüm kentle ve kentliyle bir arada olmanın kuralı budur. Ödemiş’te 5 gazete, 1 televizyon ve 1 radyonun olmasından gurur duyuyorum.
Ödemiş diğer kentlerden çok farklı. Ödemiş okuyabilen, okuduğunu anlayabilen ve özgürlüğüne düşkün, iradesine düşkün, iradesini olduğu gibi yansıtabilen insanların kenti. Bu kentin insanları baskıya, boyun eğmeye, yönlendirmeye gelemiyorlar. Bunu en iyi sizler anladınız ki; Olabildiğince objektif ve tarafsızca yayın yapıyorsunuz.
Dünya çalışan gazeteciler gününde, Biz aslında yöneticiler olarak, daha önce çalıştığım kamu kurumlarında da, sık sık gazetecilerle bir aradaydık. Ama hep O buluşmalar üst düzeyde olurdu. Ya da köşe yazarı olan arkadaşlarla yapılırdı. Bugün ise bu işin kahrını çeken, bu işin mutfağında çalışan, Sabahın erken saatlerinde, sabahın ayazında bisikleti ile gazete dağıtan arkadaşlarımızı görüyorum. İşte emek bu olsa gerek. İnsanlara hizmet etmek bu olsa gerek. Kutsal bir görev yapıyorsunuz. Bu kutsal görev sizler sayesinde devam edecek.
Yerel yönetim olarak sizlerle birlikte ve sizlerle beraber olmaya devam edeceğiz. Eleştirseniz de bir yerdeyiz. Övseniz de, yerseniz de bir yerdeyiz. Birlikte bu kenti biz yönetmeye çalışıyoruz. Sizler bize ışık tutacaksınız. Bizde gördüğünüz eksiklikleri ve aksaklıkları gidereceğiz.
Önümüzdeki günlerde ve geçtiğimiz başkanlık döneminde olduğu gibi,
Kentin çıkarlarına uygun gördüğünüz ve kent adına yapılan tespitlerinizi dikkate almaya devam edeceğiz. Bu sayede, insanların daha iyi şartlarda yaşaması, gelirlerinin artması için sağlayacağınız katkıları dikkate alacağız. Yeni genç arkadaşlarımız var. Emekçilerin hepsi burada. Uzun soluklu başarılı yayın hayatı diliyoruz. Uzun yıllar, Demokrasinin gelişmesinde yol gösterici olmaya devam edersiniz” dedi.
Belediye Başkanı Mahmut Badem, Basın emekçileri adına başyazar ve köşe yazarı Mustafa Erdal’a, Yüksel Balcı’ya, ÖRT ve Radyo Remix’e ve Gazetelerin imtiyaz sahiplerine birer plaket verdi.
Küçük Menderes Gazetesi başyazarı Mustafa Erdal’da plaket töreninde yaptığı konuşmasında, “68 yıldan beri elimden bir gün dahi kalem düşmemiştir. İnsanların okumasını istiyorum. Okumak bilgilenmek çok önemli ”dedi.
Burada ÖRT adına konuşan Kemal Kılcı, “Geçmişten günümüze, İzmir’in ilçelerinde tek yayın yapan kuruluş olarak, gelirlerin azalması nedeniyle, Televizyonun kapanması söz konusu. Bu konuda yerel yöneticilerin ve Ödemişlilerin bu televizyona sahip çıkmalarını istiyorum. Benim bir beklentim yok. Katılımcı ve çoğulcu bir yapıyla, ÖRT televizyonunun ayakta durması önemli. Bu konuda destek bekliyorum” dedi.
Gazeteci Yüksel Balcı’da, plaket töreninin ardından, "Ödemiş’e kazandırılması gereken hizmetlerden halkımız için önemli olan cenaze hizmetlerinin sağlanmasında, geçmiş dönemde yaptığı hizmetten dolayı bizim duyarlı ikazımızı dikkate aldığı için teşekkür ederim” dedi.
Yerel Güç Gazetesi adına, Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Hatice Acar Çavdar’da yaptığı konuşmasında, “Basın camiasında iki kız kardeş olarak çıktığımız bu yolda, mücadelemizle bugünlere geldik. Başkanımızın bize baba gibi davranarak sahip çıkmasından dolayı da teşekkür ediyorum. Ayrıca, Mustafa Erdal, Yüksel Balcı, Kemal Kılcı, Eray Kılcı ve Rasih Bozulu gibi basının eski duayenlerine ve emek verenlere de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ve plaket törenin ardından, Başkan Badem, basın mensupları ile toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber:
 Nazif HARUPÇU
Editör: Haber Merkezi