Sabah saatlerinde başlayan anma programı ilk önce Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk anıtına, Ödemiş Kaymakamı, garnizon Komutanlığı ve Ödemiş Belediye Başkanlığının çelenklerin konması ve Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam etti.

SAAT 09.05’TE HAYAT DURDU

Türkiye’nin her yerinde olduğu Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’te sirenlerin çalınması ile birlikte Ödemiş’te de hayat 2 dakikalığına dururken, Ödemişli vatandaşlar ellerindeki işleri bırakarak, Ata’sını saygı duruşunda bulundular.

ATATÜRK ANITININ ÖNÜNDE YAPILAN TÖRENİN ARDINDAN TÖREN ÖDEMİŞ BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİNDE DE DEVAM ETTİ.

Atatürk anıtının önünde yapılan anma törenin ardından tören Ödemiş Belediyesi Kültür merkezinde de devam etti.

Buradaki törende Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması, 10 Kasım video gösterimi, şiirlerin okunması, ödül töreni, puzzle ile Atatürk Portresinin oluşturulması ile sona erdi.

ATATÜRK ORATORYOSU İLGİ GÖRDÜ

Atatürk’ü anma programı Akşam’da Ödemiş Belediyesi Kültür merkezinde düzenlenen Atatürk Oratoryosu ile devam etti. Mahmut Karagenç tarafından hazırlanan ve genç ses ve saz sanatçılarının sahne aldığı Atatürk Oratoryosu’nda Atatürk’ün cephelerde geçen yılları, Atatürk’ün önderliğindeki Kurtuluş Savaşı ve sonrasında devrimlerle ve atılımlarla yükselen çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin öyküsü yine Atatürk’ün sevdiği türküler eşliğinde anlatıldı.

 

Editör: Haber Merkezi