Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi Başkanı Selami Sönmez ve Yönetim Kurullu üyeleri Gönül Esim, Mustafa Abacı, Ömer Itak ADD Ödemiş Şube binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek Basın sansürünün kaldırılışının 106.Yıl dönümü ile Lozan antlaşmasının 91 yıl dönümünü kutladı.

                        “İki güzel olayı kutluyoruz”

Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi Başkanı Selami Sönmez “Bugün, 24 Temmuz 2014 İki güzel olayın tarihi! 24 Temmuz bir yandan Türkiye Cumhuriyeti’nin “tapu senedi” olan Lozan Antlaşması’nın 91. Yıldönümü, 1908 Jön Türk Hürriyet Devrimi’nde ortaya çıkmış olan, II: Abdülhamid’in kara ve çirkin sansürünün kaldırılışının 106. yıldönümü olarak Basın Bayramı kutluyoruz.”

     “Lozan emperyalizmi hiç beklemedikleri dirençle karşı karşıya bırakmıştır

Sevr antlaşmasının tarihin çöp sepetine atmasının adının Lozan antlaşması olduğunu belirten ADD  Ödemiş Şube Başkanı Sönmez“24 TEMMUZ 1923’te imzalanan Lozan Antlaşması, Atatürk’ün deyişiyle ‘Türk Ulusunun idam fermanı’ olan Sevr antlaşmasının, tarihin çöp sepetine atmasının adıdır. Din sömürüsüne, ırkçı bölücülüğe dayalı tertipleri aşmayı başaran ve Atatürk’ün önderliğinde kenetlenen ulusumuzun iradesi, Lozan da emperyalist güçleri, hiç beklemedikleri bir dirençle karşı karşıya bırakmıştır.”

 “ İnönü ve Lozan delegasyonunu rahmet ve saygıyla anıyoruz

Lozan’ın modern bağımsız Türkiye’nin kuruluş belgesi olduğunun altını çizen Başkan Sönmez “Modern ve bağımsız Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun belgesi olan Lozan Antlaşması’nın 91 Yıldönümünü kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Lozan antlaşmasının imzalanmasını sağlayan İsmet İnönü ve Lozan Delegasyonu ’nu rahmet ve saygıyla anıyoruz”

 

 

Editör: Haber Merkezi