HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Etkinliğe Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş, Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, Tapu Müdürü Ethem Yalçın, belediye meclis üyeleri, Gençlik İlçe Spor Müdürü Cafer Cebeci,  okul müdürleri, veliler ve öğretmenler katıldı.
“Mutlu ineklerin mutlu sütü Ödemiş sütü”
Okul Müdürü Mahmut Altay etkinlikte yaptığı konuşmada, “Mutlu ineklerin mutlu sütü Ödemiş sütü ” sloganımızla Ödemiş sütünün bilinilirliğini arttırmak, gelecek nesillere süt içme alışkanlığı kazandırmak amacıyla bir program düzenledik. Gıda Tarım ve hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen ‘Okul Sütü projesi’ bugün yurt genelinde sürmektedir. Proje kapsamında 32 bin 500 okulda 7 milyon 200 bin öğrenciye süt dağıtılmaktadır. Okulumuzda da haftanın üç günü öğrencilerimize okul sütü dağıtılmaktadır.  Okul sütü projesi, sağlıklı nesiller yetiştirmekle birlikte süt üreticileri açısından da önemli bir gelir kaynağı oluşturmuştur. Mutlu ineklerin mutlu sütünü içerek mutlu olan çocuklarımız ile aynı zamanda süt üreticilerimiz de mutlu etmektedirler. Çocuklarımız ve gençlerimiz son yıllarda ne üzücüdür ki asitli içecekler neticesinde obezite gibi önemli sağlık sorunları ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Çocuklarımıza yerli olan bizden olan süt- ayran gibi içecekleri okul öncesi eğitimden başlayarak sevdirmek aynı zamanda sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla milli bir meseledir.
Ödemiş Anaokulu olarak gelecek elimizde vizyonumuz ve 2013 yılından beri sahip olduğumuz beslenme dostu okul unvanımız ile her yönü sağlıklı nesiller yetiştirme idealimizle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Süt Bayramı programımızın hazırlanmasında katkı sağlayan Ödemiş Kaymakamlığı’na, Ödemiş Belediye Başkanlığı’na,  Ödemiş Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, peynir üreticileri birliğine ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”
Ödemiş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Altıntaş süt tüketiminin önemine dikkat çekerek, Ödemiş’in bunun uygun bir ilçe olduğunu belirti.
Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu’ da etkinlikte yaptığı konuşmada süt içmenin önemine vurgu yaptı. Ateşoğlu Türkiye’de süt tüketiminin az olduğunu vurguladı. Bu tür kutlamaların süt tüketimini artıracağına inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Ege Üniversitesi Türk Halk Oyunları Eğitmeni Osman Yıldırım’ın halk oyunları ekibi tarafından zeybek ve Karadeniz oyunları gösterisi sunuldu.
Halk oyunları ekibinin gösterilerinin ardından program öğrencilerin hazırladıkları etkinlikler devam etti. Program sonunda konuklara velilere tarafından hazırlanmış süt ürünleri ikram edildi.


 

Editör: Haber Merkezi