HABER: GÜLÇİN ÖNEM

Ödemiş Anaokulu’nun minik öğrencileri 18 Mart Çanakkale Zaferinin 102.yıldönümünde atalarını Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nde ilk kurşunun atıldığı İlkkurşun Tepesi’nde andı.
Çanakkale Türkülerini Osman Yüksek'in sazından dinleyen miniklere Çanakkale Zaferi ve İlkkurun Direnişini tarih öğretmeni Mustafa Düzyurt anlattı. Çocuklara programın ardından bulgur pilavı ve hoşaf dağıtıldı. Hatıra fotoğraflarının ardından öğrenciler bölgeden ayrıldılar.
“İlkkurşun, Ödemiş’in Çanakkale’si”
Ziyaretle ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Mahmut Altay, ”İlkkurşun anıtı ödemişin Çanakkale’sidir. Çocuklarımızı anaokulundan başlayarak milli ve manevi değerlerini anlatmamız biz eğitimcilerin en büyük sorumluluğudur. Bugün burada öğrencilerimiz ve bizler için, unutulmaz bir gün yaşadık. Yıllar geçse de öğrencilerimiz bugünü hatırlayacaklardır. Ödemiş Anaokulu olarak her yıl Çanakkale Zaferi haftasında 5 yaş öğrencilerimizi İlkkurşun anıtına götürüyoruz. Programda emeği geçenlere ve etkinliğimize katılan Gereli Şehit Süleyman Özdemir Öğrencileri ve yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi